Diari La Veu del País Valencià
Un repartidor andalús promociona un cava valencià com a ‘no català’
Bernat Ferrer / naciodigital.cat

Des del celler asseguren que no tenen “res a veure” amb l’anunci, que s’ha empescat un repartidor de Fuengirola (Màlaga) per iniciativa pròpia i que “no els agrada i així ja li ho hem dit”, però tampoc no pensen fer-hi res més: “L’anunci no diu res que no sigui veritat.”

“Aquest senyor deu haver pensat que això li serviria per a treballar, deu haver pensat que així vendria millor les 100 ampolles que ens havia comprat”, explica el propietari del celler, Vicente García, a Nació Digital. “Jo no puc fer-hi res. Hi ha la bandera espanyola i jo em sento orgullós de la bandera. A més, diu que és cava no-català, que també és cert. Jo no hauria fet mai un anunci així, no hem utilitzat mai el no ser catalans com a arma comercial. Ell aprofita tota una sèrie de qüestions polítiques –per a mi, de manera incorrecta- per a intentar vendre… Ja li hem dit que no ens agrada”, justifica.

García reconeix que l’anunci seria irreprotxable si, sobre la mateixa bandera espanyola, hi especifiqués que es tracta d’un “cava valencià”. “És veritat, però què hi puc fer?”, es pregunta. Assegura que el repartidor en qüestió els havia comprat 100 ampolles a preu de majorista i que els ven per Andalusia a preu de mercat, és a dir, que no hi tenen cap més relació laboral que un mer intercanvi econòmic com a subministrador i proveïdor.

“He viscut a França, a l’Aragó, a Catalunya durant vint anys… I em sento espanyol perquè m’agrada Torrente Ballester, Rosalía de Castro, Josep Pla i Salvador Espriu”, assegura. L’anunci, però, suggereix que Catalunya no forma part de l’Estat espanyol. “Cert, però aquest senyor ha pensat que així vendria més”, reitera.

Aquest diari no ha pogut contactar amb el repartidor en qüestió.

Aquesta informació ha sigut publicada en nacioditital.cat.

Comparteix

Icona de pantalla completa