Diari La Veu del País Valencià
EUPV presenta una Proposició de Llei per a l’acompliment de la Memòria Històrica al PV
RedactaVeu / València

“Cal recordar que aquesta llei estatal, malgrat les seues insuficiències, estableix un conjunt de mandats per al conjunt de les administracions públiques. Aquests mandats han d’encetar-se al País Valencià amb un adequat marc normatiu, que és el que Esquerra Unida proposa”, destaca la portaveu adjunta d’EUPV a les Corts, Esther López Barceló.

López Barceló assenyala que la Proposició de Llei “pretén ser un braç més de la normativa estatal. Volem establir el règim jurídic de les tasques de recuperació de la Memòria Democràtica Valenciana amb la finalitat de garantir i divulgar el seu coneixement, i satisfer el dret de la societat valenciana a conéixer la veritat dels fets esdevinguts durant la Guerra Civil, la Dictadura franquista i la Transició a la democràcia, així com les circumstàncies en què, durant aquests períodes, es van produir desaparicions de persones i es van cometre vulneracions dels drets humans”.

Per a Esquerra Unida és una “necessitat peremptòria la recuperació d’aquesta memòria històrica. Sense ella, la democràcia que tenim està a mitges, cal fer l’esforç normatiu per al reconeixement públic i la rehabilitació moral de les persones que van ser víctimes d’aquestos fets. Hem de recuperar les restes de les persones assassinades, i en definitiva, deslegitimar social i institucionalment el colp d’Estat i la Dictadura franquista”, conclou.

Comparteix

Icona de pantalla completa