Diari La Veu del País Valencià
Resultats de les Primàries de Compromís: diversitat i pluralitat

Xavier Pérez / València.

Després d’un procés llarg i de molta tensió, la ciutadania ha parlat i després d’una llarga nit electoral ja es saben els resultats del procés electoral de la coalició Compromís que es pot consultar en aquest enllaç, tant a nivell autonòmic com municipal.

Aquest dissabte s’han efectuat les votacions presencials a les primàries de Compromís, després que entre el dia 28 i el 30 de gener es realitzara la votació telemàtica. Milers de persones a tot arreu del País Valencià s’han acostat a les urnes disseminades pels pobles i ciutats per a triar quines persones, i en quin ordre, han de configurar les llistes electorals per als pròxims comicis municipals i autonòmics.

Per demarcacions, Mireia Mollà- que també encapçalarà la llista municipal d’Elxli ha guanyat a l’històric militant del Bloc i alcalde de Muro, Rafa Climent, i en tercer lloc ha quedat Josep Nadal. A València, Mònica Oltra i Enric Morera encapçalaran la llista. En xifres absolutes Fran Ferri ha sigut el que més vots ha obtingut, seguit de l’alcalde de Tavernes , Jordi Juan. La dona més votada ha sigut Maria Josep Ortega.

A Castelló, Vicent Marzà encapçalará la llista i a continuacio estaran Mònica Àlvaro i Marta Sorit.

Vicent Marzà

En definitiva, pluralitat i diversitat en una coalició que ara té un envit molt important de cara a les eleccions municipals i autonòmiques.

Una vegada aplicades les quotes, La Veu ha tingut accés a la composició provisional de les llistes per les tres circumscripcions:

El nº 12 de la llista per València és Josep Miquel Moya, hi ha una errada al document.

A les dos hores del tancament de les votacions i amb el procés de recompte en marxa, s’estima que el percentatge de participació ha superat el 70% de les 40.000 persones que formen el cens.

La candidata de Compromís a la Presidència de la Generalitat, Mònica Oltra, ha votat vora les 18 hores en les urnes habilitades en el Centre Octubre de la Ciutat de València.

Després de votar Oltra ha assenyalat en declaracions als mitjans de comunicació que “el procés de primàries que hem posat en marxa en Compromís és tecnologia política punta, no hi ha cap altra formació política en tot l’Estat espanyol que haja posat en marxa un procés com el nostre. Hem aconseguit 40.000 persones inscrites en el nostre cens, la qual cosa ha desbordat totes les nostres expectatives i demostra que quan a la gent se li dóna l’oportunitat de participar, respon”.

“La participació política té com a premissa que siga útil i en aquest cas el que haja votat la gent des que s’obrí la votació telemàtica fins hui serà la candidatura de Compromís que després el 24 de maig estarà en les paperetes i això és canviar i avançar en la democràcia, per tant nosaltres estem molt contents de com està eixint este procés”.

Oltra ha assenyalat també que “som conscients que són temps molts difícils, que hi ha una situació econòmica i política que ha fet que moltes persones estiguen al límit de les seues possibilitats, però estem convençuts que els valencians i valencianes, tots junts, podem eixir d’aquesta situació. El canvi és possible i estic segura que s’aconseguirà el pròxim 24 de maig”.

Per la seua part Enric Morera, que va votar divendres de manera telemàtica, ha assenyalat que “amb aquestes primàries Compromís ha demostrat que és capaç d’innovar i serà amb innovació política i econòmica com el poble valencià superarà, de forma solidària, l’etapa negra que han provocat les polítiques del PP”.

Comparteix

Icona de pantalla completa