Diari La Veu del País Valencià
EUPV proposa declarar 2015 any Ovidi Montllor
RedactaVeu / València

La proposta demana atorgar-li a títol pòstum, la Distinció al Mèrit Cultural de la Generalitat Valenciana, declarar l’any 2015 Any Ovidi Montllor, “i que es done suport de forma activa aquelles iniciatives commemoratives que sorgisquen de la societat civil, així com aquells actes d’homenatge organitzats per altres institucions i entitats públiques”, ha explicat el diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró.

Per a Esquerra Unida, Montllor “no és sols un artista excepcional i total, des d’una vessant estètica, sinó també representa el compromís amb el seu poble, amb la seua cultura i llengua, amb les classes populars i amb la llibertat. Es mereix aquest homenatge”.

Montllor ja va rebre en 1994 l’Alta Distinció de la Generalitat Valenciana, el Miquelet d’Honor i la Medalla d’Or d’Alcoi per la seua trajectòria, per la seua dilatada obra cantant i recitant els nostres poetes, fent teatre i cinema, per haver-se convertit en tot un símbol de la resistència antifranquista. “Ara, les Corts Valencianes tenen l’oportunitat de retre un merescut homenatge a l’Ovidi Montllor, qui forma part de la nostra història vital, de la nostra memòria col·lectiva”, afegeix Torró.

Comparteix

Icona de pantalla completa