Diari La Veu del País Valencià
L’STEPV veu ʺinsuficientsʺ els canvis del Consell i manté la intenció de vaga
RedactaVeu / País Valencià

Sense acord. Ahir de matí va tindre lloc la Mesa Sectorial per a tancar la proposta d’acord de professorat interí, que ha imposat la Conselleria d’Educació en denunciar l’acord subscrit en 2010, però STEPV ha anunciat que manté la convocatòria de vaga perquè considera “insuficients” els canvis proposats.

El Director General de Personal, Santiago Martí, va presentar un nou esborrany on s’han introduït tres canvis. En primer lloc, el professorat interí amb serveis prestats amb anterioritat a l’acord de 1993 mantindrà el seu lloc en borsa; en segon lloc, incorporen el professorat de borses extraordinàries que no s’han presentat mai a oposicions, que no constava en l’acord anterior, i que s’ha de presentar obligatòriament a les oposicions per a ser rebaremats; i, en tercer lloc, es retira el nomenament per vacant fins el 30 de juny i es manté fins “la finalització del curs escolar”.

Sobre aquest darrer punt, STEPV desconfia que es mantinga perquè, igual que passa ara amb el Decret Vela que limita tots els nomenaments a 30 de juny fins 2014, en qualsevol moment es pot regular en normativa superior aquesta limitació, encara que l’acord diga una altra cosa.

STEPV ha demanat dades del nombre de gent que es veuria afectada per aquest nou esborrany (les faran arribar abans de divendres a les organitzacions sindicals) i ha mantingut la demanda que aquest acord no afecte a les borses actuals i, en tot cas, que es retire o afecte al personal que s’incorpore a partir d’ara a les borses.

El Director General ha informat que aquest és l’última proposta que fan i ha convocat una nova Mesa per a demà a les 13 hores perquè els sindicats decidisquen si signen o no l’acord.

STEPV ha valorat que les modificacions respecte l’ordenació de les borses “són insuficients ja que la majoria del col·lectiu continua veient-se afectat per la rebaremació” i ha anunciat que manté la convocatòria de vaga de sis dies per als pròxims 20, 21, 22, 25, 26 i 27 de març si la Conselleria no modifica d’ací a demà la seua postura.

Comparteix

Icona de pantalla completa