Diari La Veu del País Valencià
Naix la primera enciclopèdia amb més de 500 bandes musicals del PV
Europa Press / València

L’enciclopèdia es presentarà divendres que ve, 6 de febrer, en l’Edifici Multiusos de Llíria (Camp de Tùria). El volum ha vist la llum després de tres anys d’intens treball i reuneix per primera vegada en la història de la cultura musical valenciana, totes i cadascuna de les societats musicals.

L’acte de presentació està organitzat per l’Ajuntament de Llíria i presidit per l’alcalde, “que s’ha mostrat especialment sensibilitzat perquè la capital de la música alberga aquest acte significatiu en la història del moviment bandístic”, destaquen des de l’editorial.

Així mateix, l’obra serà presentada per Josep Francesc Almeria, expresident de la Federació de Societats Musicals valenciana (FSMCV), qui ha viscut l’elaboració d’aquesta publicació durant el seu mandat. També assistirà l’actual president del col·lectiu, Pedro Rodríguez. El conservatori de Llíria ha organitzat un petit concert com a fi de festa.

Quatre quilos de cultura

El llibre és fruit de tres anys de recerca i treball de més de cent periodistes que han donat com a resultat aquest llibre de “quatre quilos de cultura que arreplega la història de les quasi 550 Societats Musicals que hi ha”.

Aquesta edició enciclopèdica està composta per dues parts ben diferenciades que retraten la importància de l’element cultural més important. La primera d’elles està integrada per entrevistes, reportatges i testimoniatges rellevants de la música valenciana, reportatges que relaten el present i el passat de la cultura musical, i també estudis que seran de gran interés per a tots els amants de l’art.

La segona part es correspon a la secció enciclopèdica, on cadascuna de les Societats Musicals tindrà una pàgina dedicada amb fotografies, tant actuals com antigues, i un recorregut històric que reflexe el camí de cadascuna de les agrupacions des del moment del seu naixement fins a l’actualitat.

Aquesta edició enciclopèdica finalment ha vist la llum en les últimes setmanes després de la impressió de l’edició príncep i primera edició, amb un tiratge inicial de 2.500 exemplars destinats a personalitats del món de la música valenciana i les bandes. A més, es troba en un procés de reimpressió de la segona edició que suma un total de 4.000 exemplars en distribució.

Comparteix

Icona de pantalla completa