Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament d’Alacant retira el Pla General de l’exalcaldessa Castedo
Europa Press / Alacant

Des del PSPV, el candidat a l’Alcaldia, Gabriel Echávarri, ha afirmat que “el PGOU estava sota sospita” i que la seua retirada s’hauria d’haver adoptat “fa temps”. Així, els socialistes han reclamat que “s’elabore un de nou com més prompte millor perquè la desregulació urbanística afavoreix l’especulació”. Segons el parer d’Echávarri, “certs constructors estaven molt contents amb què seguira el PGOU als llimbs. Per açò nosaltres demanàvem que s’aprofitaren els temes tècnics i que es refera de nou la part del planejament que estava sota sospita”.

Molt temps perdut

Des d’Esquerra Unida, Miguel Ángel Pavón, ha denunciat que “s’ha perdut molt de temps” amb el PGOU que ara es retirarà i ha recordat que l’alcalde, Miquel Valor, ha sigut “un dels regidors que han sostingut contra vent i marea el pla de l’exalcaldessa Sonia Castedo i l’empresari Enrique Ortiz”.

“Hem perdut un temps preciós per a la ciutat, que en quatre mesos no es recuperarà. Serà tasca de la pròxima corporació municipal”, ha seguit Pavón, que ha subratllat que es tractava de plans “sota sospita”, “presumptament il·legals” i “insostenibles”.

A més, el regidor d’esquerres ha reclamat que “els terrenys on es va implantar Ikea, a través de l’Actuació Territorial Estratègica (ATE), hauria de suspendre’s perquè està sota sospita de corrupció per la seua vinculació amb el Pla Rabassa. Si la Conselleria retornarà el PGOU a Alacant, allò improtant seria que quedara en suspens qualsevol actuació urbanística de certa entitat”.

Per la seua banda, des d’UPyD, Fernando Llopis, ha coincidit que “s’han perdut tres anys i mig” encara que ha felicitat Valor davant “una decisió que és l’encertada”. Llopis ha insistit que el seu grup municipal va sol·licitar la retirada del PGOU “en el ple passat” i que ara és el moment “de començar a treballar en un nou”. Sobre la situació de l’ATE d’Ikea, “hauríem de treballar tots per a elaborar un nou pla per a l’ATE que s’arreplegue el que vol la ciutadania d’Alacant: Ikea sí, més macrocentres comercials no”, ha agregat.

Comparteix

Icona de pantalla completa