El Mural dels periodistes i del Voluntariat pel Valencià

Política i economia, llengua, denúncia social, literatura i música són els cinc pilars d’aquesta nova remesa del programa de ràdio mensual d’Escola Valenciana, El Mural
2 febrer 2015 01:00h
RedactaVeu / València
 
El Voluntariat pel Valencià és el servei d'Escola Valenciana que vol crear nous parlants sense classes teòriques ni exàmens. Es tracta de posar en contacte una persona valencianoparlant amb una altra que vol aprendre a parlar fluidament la nostra llengua. El resultat són les "parelles lingüístiques". Aquest servei gratuït fa 10 anys. Un temps en què ha comptat amb 20.000 participants.

El Mural presenta algunes d’aquestes experiències positives.Tres veus encoratjadores que expliquen les seues vivències. Yamila Torres: cubana que viu a València des de 2002, matriculada com a aprenenta el 2010. Ara és voluntària. Patricia Ramos: d'Estats Units. Resideix a València des de fa 5 anys. És aprenenta. I Dariana Groza: romanesa. Viu des de fa 10 anys al País Valencià. Va formar part del primer grup del Voluntariat i actualment és la coordinadora del programa. Per a obtindre informació més exhaustiva i donar-vos d'alta com a voluntaris o aprenents visiteu el web del Voluntariat pel Valencià que compta amb el suport de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua: www.voluntariatpelvalencia.org
 
L’editorial Llibres de la Drassana treballa de la mateixa forma que en les drassanes medievals es construïen vaixells. Amb cura. L’historiador Vicent Baydal ens la presenta.
 
Belén Hueso té una malaltia rara, neurodegenerativa i neuromuscular, l’Atàxia de Friedreich, diagnosticada quan tenia 10 anys. Ara en té 20 i allibera les seues quimeres en el blog papaiona.blogspot.com.es Un espai setmanal de reflexions, pensaments i denúncies que li ha obert moltes portes, com la del periòdic digital ‘La Vanguardia’ amb una columna d’opinió quinzenal que compartim en El Mural radiofònic.
 
Senior i el Cor Brutal ha sigut mereixedor del Premi  Enderrock de la Crítica al millor disc del 2014 per El poder del voler. La banda ha presentat quatre cançons en una producció realitzada per a la revista Enderrock, l’EP Santo Parranto, mentre enllesteixen el cinqué disc.
 
La formació musical històrica, Carraixet, celebra els seus més de 40 anys i ens presenta el clip Les parrandes realitzat per Jaume Bayarri. La portaveu de la família Mari Carme Giner i el músic Rafel Arnal reivindiquen el treball dels músics de la Transició.
 
Una edició radiofònica farcida de veus punyents on hi ha moments per al somriure, l’esperança i l’emoció.

next