Diari La Veu del País Valencià
Tot a punt per a la inauguració de Picasso TV
RedactaVeu / EP / València

La Fundació Bancaixa obrirà la programació expositiva de 2015 del seu centre cultural a València amb una nova exposició que tindrà com a protagonista l’artista malagueny Pablo Picasso i la seua relació amb la televisió.

La mostra ‘Picasso TV‘, que s’inaugurarà el 10 de febrer, reuneix una selecció d’obres que reflecteixen la passió que el pintor va sentir per la televisió en els anys 60, quan ja tenia més de 80 anys, ha avançat l’organització en un comunicat.

L’exposició, organitzada per Fundació Bancaixa a València i el Museu Picasso Màlaga amb la col•laboració del Kunstmuseum Pablo Picasso Münster, està comissariada per Laurence Madelaine, responsable de Belles arts del Museu d’Art i Història de Ginebra, i arriba al Centre Cultural Bancaixa després del seu recent pas pel Museu Picasso de Màlaga.

Aquesta proposta expositiva mostra el vincle entre Picasso i la televisió i el seu reflex en les obres realitzades en el taller de la Californie, en el qual el pintor havia instal•lat un aparell de televisió que la seua dona Jacqueline havia comprat per a distraure’s.

Els programes de lluita lliure, els noticiers que cobrien les protestes de maig del 68 o la retransmissió d’espectacles circenses i les pel•lícules clàssiques són algunes de les imatges que van interessar a Picasso i que es poden descobrir en els seus treballs, arreplegats principalment en la Suite 347. Les obres que es poden contemplar en aquesta exposició procedeixen, en la seua majoria, dels fons artístics de Fundació Bancaixa i s’explica també amb obra del Museu Picasso de Màlaga, l’ARTIUM d’Àlaba i l’INA, l’Institut National de l’Audiovisuel.

La influència de la TV en l’obra de Picasso

Aquesta influència de la televisió suposa en l’obra de Picasso el ressorgir del gravat i alguns canvis en el seu treball, com l’enquadrament, la narració o el moviment. Temes com el circ i els lluitadors que Picasso revisita a través dels programes televisius tornen en algunes de les escenes de la Suite 347. A més, apareixen personatges com el ‘pell roja’, un producte de la indústria televisiva i del món de Hollywood, o el president francés Xarres de Gaulle caricaturitzat, que coincideix amb els esdeveniments de maig del 68 i la seua emissió televisiva.

L’exposició Picasso TV romandrà en el Centre Cultural Bancaixa del 10 de febrer al 14 de juny de 2015. L’horari és de dimarts a dissabte de 10.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 21.00 hores, i els diumenges de 10.00 a 14.00 hores.

Comparteix

Icona de pantalla completa