Diari La Veu del País Valencià
CCOO PV mostra la seua preocupació per l’augment de l’atur i la precarietat laboral

RedactaVeu / València.

La desocupació registrada al País Valencià durant el mes de gener ha experimentat un “considerable augment” respecte al mes anterior que es tradueix en 518.733 persones disposades a treballar que no tenen la possibilitat de fer-ho. “El preocupant augment de l’atur registrat al País Valencià durant el mes de gener s’uneix a la precarietat de la contractació, amb un 92% de temporalitat”, asseguren des de CCOO PV.

Segons la secretària d’Ocupació de CCOO PV, Ana García Alcolea, la pèrdua de qualitat de l’escassa ocupació creada amb prou faenes repercuteix en un mercat laboral “molt feble, marcat per l’estacionalitat”. “Gener posa lamentablement en la seua justa mesura la creació d’ocupació registrada en la campanya de Nadal”, manifesta.

Per sectors d’activitat, l’augment de l’atur recau en el sector serveis, amb 7.896 persones més i en agricultura amb 2.235 persones més registrades com a aturades. Des del sindicat l’aposta ha de ser “enfocar els esforços en sectors decisius, amb capacitat de generar ocupació de qualitat i de revertir en la ciutadania (sectors públics com la sanitat, educació, atenció a la dependència, serveis socials…) i en el teixit productiu (indústria, energies renovables)”.

“L’atur i la precarietat tenen rostre de dona jove”

Per sexe, 5.567 dones es van registrar al gener com a aturades, mentre el nombre d’homes en cerca d’ocupació ascendeix a 2.002. “L’atur i la precarietat segueixen tenint rostre de dona jove”, expliquen des de CCOO PV. L’augment de la desocupació es reprodueix en totes les demarcacions: 4.184 aturats més a València, 2.030 persona més a Alacant i 1.355 més a Castelló.

Segons el parer d’Ana García Alcolea “resulta igualment alarmant la caiguda lliure del nombre de beneficiaris de prestacions per desocupació”, ja que la nostra taxa de cobertura és inferior al 50%. L’última EPA alertava de l’increment en tres punts -fins al 49,2%- del percentatge de les persones parades que porten més de dos anys cercant ocupació. Sobre aquest tema, CCOO PV considera prioritari instaurar una renda mínima que universalitze la protecció social davant nivells de pobresa que segueixen augmentant.

Crítica al triomfalisme de Fabra

Per tot açò, CCOO PV reitera la seua crítica al triomfalisme amb què el Consell aborda la situació sense posar els recursos necessaris, aspirant a una ocupació efímera, temporal i precària, impulsat amb diners públics. La responsable sindical conclou reclamant solucions per a les persones, mesures estructurals enfocades no solament a la recuperació econòmica, sinó de l’ocupació de qualitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa