Els premis literaris d’Euskaltzaleok Valentzia i Laurak Bat se’n van cap a Amèrica

El passat divendres, dia 30 de gener va tindre lloc la Gala Literària de la Diàspora Basca en València
3 febrer 2015 01:00h
RedactaVeu / València.

Amb la participació de persones d’arreu del món, enguany el II Concurs de Cartes de la Diàspora ha tingut un tarannà més internacional que en l’anterior edició. De fet, les dos cartes premiades en les dos categories –aprenents i euskalduns -vénen d'Amèrica. La tasca del Jurat ha estat a càrrec del filòleg Garikoitz Knörr, especialista en la temàtica basca.

Les persones premiades han estat:

Delia Beatriz Etchegaray, de Río Negro, Argentina, per la carta Eraztuna (L’anell), en la categoria d’aprenents.
Andrea Bella, de Montevideo, Uruguai, per Ene alaba maitea (Estimada filla meua), en la categoría d’euskalduns

Els premis han consistit en dos col·leccions de llibres.

En l’acte, que va tindre lloc en la seu del Centre Basco-navarrés Laurak Bat, es van llegir les cartes premiades, que foren traduïdes de forma simultània per al públic no bascoparlant. També va haver per part d’un membre d’Euskaltzaleok unes paraules d’agraïment a l’organització de l’acte i a les persones participants en el concurs, per fer-ho possible. Finalment, es va convidar a tots els assistents a la pròxima cita important amb l’èuscar a la ciutat de València: la celebració de la Korrika, que tindrà lloc el pròxim dia 28 de març, amb una programació plena d’activitats i sorpreses, i a on tothom està convidat.
Després de l’acte, per cortesia de Laurak Bat, les persones presents en l’acte tingueren l’oportunitat de gaudir d’una 'picaeta' tradicional.


 
Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next