Compromís reclama la posada en llibertat de “l’injustament empresonat” des de la Vaga General del 14-N

Alfonso Fernández, conegut com Alfon, va ser detingut a Madrid quan es dirigia a un piquet informatiu.
6 gener 2013 01:00h
RedactaVeu /País Valencià
 
El grup parlamentari Compromís ha presentat una Proposició No de Llei en les Corts Valencianes per demanar la posada en llibertat immediata d'Alfonso Fernández, conegut com Alfon, qui va ser detingut a Madrid quan es dirigia a un piquet informatiu el dia de la Vaga General del 14 de novembre.
 
Segons ha assenyalat la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, "es tracta d'una detenció injusta i injustificada per la qual, sorprenentment, a data d'avui Alfon segueix a la presó preventiva sota el règim de FIES, règim d'aïllament i vigilància penitenciària les 24 hores del dia al centre penitenciari de Soto de Real, mesures excepcionals aplicades sota la infundada acusació de pertinença a banda organitzada".
 
"En una democràcia com la nostra -ha afegit Oltra- no podem permetre que mentre a un manifestant se li aplica la presó preventiva sense fiança en el règim més sever per descartar el risc de fugida, a uns altres se'ls aplica un altre criteri, com és el cas de l'empresari milionari del Madrid Arena, que per avarícia ha causat la mort de cinc joves i ara es troba al carrer després del pagament d'una fiança de 200.000 euros".
 
Mentrestant, encara s'està a l'espera de l'informe policial sobre la detenció d’Alfon, a qui se li va acusar en primer terme d'un delicte que ja no existeix des de l'any 2003, el d'alarma social, per després fabricar l'acusació de pertinença a banda organitzada.
 
Per a Oltra "resulta evident que aquest ciutadà de 21 anys d'edat està vivint una injustícia, en presó preventiva de règim d'alta seguretat penitenciaria. Un malson que des de la democràcia hem de contestar i denunciar amb tots els instruments possibles".

next