Diari La Veu del País Valencià
Podemos València espera confluir a les municipals amb Guanyem

RedactaVeu / València.

El Consell Ciutadà de València ha decidit que Podemos confluirà amb una candidatura ciutadana de llistes obertes i donarà suport a la seua concurrència a les eleccions municipals si l’assemblea ciutadana de Podemos València així ho ratifica.

“La voluntat de Podemos València és que aquesta confluència siga amb Guanyem per a construir una àmplia plataforma ciutadana municipalista amb la qual la ciutadania recupere l’Ajuntament”, anuncia.

Aquest pròxim divendres 6 de febrer, se celebrarà plenari de Guanyem València, “l’aposta de convergència municipalista nascuda per a disputar l’Ajuntament de València a Rita Barberá”, una cita que consideren de “gran importància” perquè en la sessió, està previst que es porte a votació la forma jurídica amb la qual aquesta iniciativa podrà concórrer a les eleccions municipals de maig de 2015. La decisió del plenari no serà definitiva mentre que l’assemblea de Guanyem València la ratifique, en una sessió a celebrar posteriorment, però sempre abans del dia 15 de febrer.

Aquest és el calendari de Guanyem València per a definir formalment la seua concurrència electoral, “però també per a concretar els qui finalment formaran part d’aquesta iniciativa i de quina manera”, expliquen des de Podemos València.

Podemos València avança que vol apostar per espais de convergència “on la ciutadania prenga les regnes de les institucions” ja que el que Podem posarà en valor “és la ciutadania”. La participació i el protagonisme ciutadà i dels moviments socials estan en l’ADN de Podem i així se li exigeix.

Segons Podemos, davant d’un escenari social “sembrat d’emergències” i una situació política i econòmica, en la ciutat de València, “que demana a crits que la ciutadania recupere les institucions de govern per a netejar-les i donar prioritat absoluta a les necessitats urgents de les persones”, cal revertir la crisi política i institucional, recuperar la democràcia i lluitar contra la corrupció.

Jaime Paulino: “Alliberar la ciutat de València de la casta”

Així mateix, el Consell Ciutadà considera que “una part important de la ciutadania, desitja i espera que Podem València confluïsca amb altres formacions polítiques a la cita electoral, sumant”, perquè “podem compartir allò fonamental i urgent sobre el que és necessari actuar: alliberar la ciutat de València de la casta, perquè la corrupció i el balafiament desapareguen de la política valenciana i aplicar amb caràcter urgent i immediat un pla de rescat ciutadà”, segons ha assenyalat Jaime Paulino, secretari general del Consell Ciutadà de València.

Sense quotes ni contingents de partits

Des de Podemos València recorden que han participat en Guanyem “des del principi d’aquesta plataforma”. “Podem ha sigut part d’aquesta construcció mitjançant la participació activa dels seus membres en totes les seues comissions de manera continuada. I ha sigut així perquè des del primer moment Podem València ha apostat per a donar suport i confluir amb Guanyem com un actor més juntament amb la ciutadania i altres formacions polítiques, amb l’objectiu de fer possible una candidatura municipalista ciutadana de confluència, sense quotes, ni contingents de partits i amb una futura llista electoral de base social, conformada a través de primàries obertes”, puntualitzen des de la formació liderada per Jaime Paulino.

En l’assemblea ‘Sí que es pot’, celebrada al novembre de 2014, Podemos va decidir per una amplíssima majoria no concórrer amb la seua marca a les eleccions municipals, la qual cosa “permet recolzar plataformes ciutadanes de confluència que coincidisquen amb els objectius i l’ideari de Podemos, encara que limita la forma jurídica que la plataforma pot adoptar”.

Les condicions necessàries per a la participació de Podemos són les establides per l’Assemblea: una plataforma ciutadana sense sopa de sigles, amb llistes obertes i amb un codi ètic ferm i vinculant. En aquest sentit i en el cas de València, el Consell Ciutadà Municipal “ha decidit que confluirà amb una candidatura ciutadana de llistes obertes i donarà suport a la seua concurrència a les eleccions municipals si l’assemblea ciutadana de Podem València així ho ratifica”, conclou Paulino.

Comparteix

Icona de pantalla completa