Diari La Veu del País Valencià
Demanen la dimissió de Santamaria per la falta de coordinació en l’incendi del Montgó
RedactaVeu / Dénia

Compromís per Dénia ha demanat la dimissió del Conseller de Governació, Luis Santamaria, per la “falta de coordinació” del Centre d’Emergències de la Generalitat Valenciana en el moment d’enviar efectius per apagar l’incendi que es va iniciar en el Parc Natural del Montgó el passat 11 de setembre, en el qual es van cremar 444 hectàries i es van desallotjar 1.500 veïns de la zona.

Compromís ha fet aquesta petició després de fer-se públic l’informe del Govern central en el qual es posa de manifest que el Centre d’Emergències va tardar una hora en decidir enviar els avions de Manises a Xàbia i Dénia i després de rebre diferents indicacions dels tècnics del Ministeri de Medi Ambient sobre la idoneïtat de traslladar l’operatiu aeri des de València i no des de Saragossa o Madrid, com havia sol•licitat la Generalitat quan el foc ja estava sense control.

Rafa Carrió, candidat a l’alcaldia de Dénia per Compromís, ha demanat la dimissió del conseller ja que “es van cremar 444 hectàries al Parc Natural del Montgó i ningú es capaç d’assumir cap responsabilitat. No ens valen excuses”.

Carrió ha explicat també que en el moment de l’incendi, Luis Santamaria estava coordinant l’extinció junt amb el Delegat del Govern, Serafin Castellano, qui curiosament coneixia bé el centre de Coordinació d’Emergències de l’Eliana, com a conseller de Governació en els últims anys. “La gestió per part dels responsables d’emergències va ser un autèntic caos”, ha sentenciat el candidat de Compromís per Dénia.

Imatge de la visita a la zona cremada amb el diputat de Compromís Juan Ponce.

Compromís per Dénia ja va demanar en el seu moment una comissió d’investigació de l’incendi per la “mala gestió” de la catàstrofe. També, en la seua visita a Dénia, el diputat de Compromís, Juan Ponce, va manifestar que la culpa d’aquesta falta de control en l’incendi la tenien les retallades en prevenció i protecció del paratge: “El pla de prevenció d’incendis vigent és el 1998, i no s’ha fet cap modificació des d’aleshores, tampocc en el Montgó. Estem parlant de mancances molt importants que haurien pogut evitar aquesta catàstrofe, la major dels últims anys pel que fa a repercussions ecològiques”.

Rafa Carrió ha lamentat la desídia i la nul•la pressió que ha exercit l’alcaldessa de Dénia, Ana Kringe, per reclamar llum i claredat davant del succés, així com per a reclamar inversions per al Parc Natural del Montgó.

Comparteix

Icona de pantalla completa