Diari La Veu del País Valencià
L’entrada de Moros i Cristians de Bocairent comptarà amb més de 200 elements
RedactaVeu / Bocairent

En la desfilada participaran un total de 79 esquadres a més de quaranta carrosses artístiques, tres ballets, estendards, banderes i una nombrosa presència d’animals ja que cavalleria, falconeria, dromedaris o camells recorreran l’itinerari que parteix al carrer de la Batalla de Lepanto i pel centre històric de Bocairent arriba a la plaça de l’Ajuntament.

Enguany, l’Associació de festes ha establert una normativa específica per a l’acte per tal d’assegurar el bon ritme i la continuïtat de tots els ingredients de l’entrada per a major gaudi de participants i d’espectadors. En aquest sentit, la comissió organitzadora ha previst fins a tres punts de control horari per garantir l’acompliment dels temps fixats per al desenvolupament de la desfilada.

Una vegada finalitzada l’entrada, la capitana dels Espanyoletos, Mariola Molina Beneyto, i el dels Moros vells, Ramón Micó Colomer, passaran revista a les tropes dels seus respectius bàndols en un acte únic de Bocairent. Paral•lelament, a la parròquia de l’Assumpció de Nostra Senyora tindran lloc les vespres a sant Blai i, posteriorment, l’ofrena al patró.

L’activitat arrancarà dissabte de matí amb l’entrada de les bandes de les nou filaes durant la qual José Francisco Bernat Belda dirigirà la interpretació de l’Himne a Bocairent per l’Associació unió musical. Bernat ocupa actualment la plaça de clarinet Mi bemoll en la música de la Caserna general de l’exèrcit a Madrid. Així mateix és integrant del quartet de clarinets Septimino i col•labora amb la banda de música de Ciempozuelos, a Madrid, com a professor i clarinetista.

Una mascletada tancarà els actes matiners a l’espera de l’inici de l’entrada de Moros i Cristians de la vesprada amb la seua conjunció de sons i de colors.

Comparteix

Icona de pantalla completa