Diari La Veu del País Valencià
L’oposició planta a Fabra cinc minuts en protesta per les seues absències
Europa Press / València

El portaveu del PP en la Cambra, Jorge Bellver, ha titllat de ‘performance’ l’acció de l’oposició, al mateix temps que ha lamentat que es tracta d’un “espectacle més del que és habitual, per desgràcia, en aquesta Cambra”. Així, el ple de les Corts ha començat sense la presència dels diputats de l’oposició, excepte el de Compromís, Fran Ferri, en la trona d’oradors, defensant la petició de creació d’una comissió de recerca sobre les ajudes d’accés i rehabilitació d’habitatges.

El síndic socialista, Antonio Torres, ha explicat que amb aquesta plantada han volgut manifestar el seu rebuig per l’absència de Fabra en la sessió de control i pel “menyspreu permanent” del Govern espanyol al País Valencià. Amb la seua actitud en el dia de hui amb Rajoy “farà un acte més de submissió i el que ha de fer és alçar la bandera de la reivindicació”, ha agregat Torres, qui ha opinat que Fabra “no s’està comportant com toca”. A més, ningú ha dit que el ple haja de començar a les 10.00 hores, sinó que pot iniciar la sessió abans, com en el Congrés dels Diputats.

El portaveu de Compromís, Enric Morera, ha dit que el que es pretén és “recuperar la credibilitat” de les Corts. “Fabra s’amaga i ens recorda a -Francisco- Camps”, ha apuntat Morera, qui ha dit que el cap del Consell “està amb Rajoy perquè ha de fer-se perdonar, però sense reivindicar els interessos dels valencians”, encara que “nosaltres reivindiquem el paper de control de les Corts, devaluades per la majoria absoluta del PP”, ha conclòs.

Per la seua banda, la portaveu adjunta d’EUPV, Marga Sanz, ha apuntat que amb aquesta acció el que volen és “reivindicar la dignitat de les Corts i la seua capacitat de control sobre l’executiu i el president”. A més, es vol manifestar que hui, el president Fabra “és més feble que mai perquè no ve a les Corts, ja que el preocupa més ser investit candidat a la Presidència de la Generalitat, que estar donant explicacions”.

Comparteix

Icona de pantalla completa