Diari La Veu del País Valencià
CCOO PV denuncia l’absència d’accions per a combatre la mutilació genital femenina en el PV
RedactaVeu / València

Amb motiu del Dia Mundial de Tolerància Zero amb la Mutilació Genital Femenina, que es reivindica el dia 6, CCOO PV destaca que la formació del personal docent, sanitari i dels serveis socials és de vital importància per a detectar situacions de risc i combatre aquesta violència cap a les dones.

No obstant açò, les retallades en sanitat, serveis socials i educació converteixen en “buides i insultants” les declaracions de bones intencions dels diferents governs.

Així ho creu la secretària de la Dona de CCOO PV, Cándida Barroso, que recorda que la retirada de la targeta sanitària a les persones immigrants indocumentades, decretada pel Govern valencià, impedeix que els professionals sanitaris supervisen les famílies susceptibles d’obligar les seues filles a la mutilació genital. A açò se suma la supressió de serveis socials municipals i organismes d’igualtat, imposada per la llei de reforma de les Administracions Locals.

“Tot es queda en la denúncia”

A més de les retallades, Barroso denuncia les iniciatives freturoses de pressupost. És el cas de la Llei Integral contra la Violència sobre la Dona, que introdueix la mutilació genital femenina com una manifestació de violència. “Des de la seua aprovació en 2012, no s’ha concretat ni una sola mesura, mentre que els pressupostos autonòmics en matèria d’igualtat i dona han sigut reduïts o fins i tot eliminats”, incideix la responsable de la Dona de CCOO PV.

En aquest punt, Barroso assenyala que a dia de hui no coneix cap acció concreta per a lluitar contra l’ablació genital per part del Consell: “No tenim cap indicador que ens mostre què s’està fent realment; no pot ser que tot es quede en denúncies però sense cap concreció”.

En l’Estat espanyol, 17.000 xiquetes corren el risc de ser víctimes de l’ablació o mutilació genital. Una pràctica present a causa dels fluxos migratoris.

Comparteix

Icona de pantalla completa