Diari La Veu del País Valencià
La Casa Mediterrani d’Alacant es convertirà en un sala de bodes
Europa Press / Alacant

La directora general de Casa Mediterrani, Almudena Muñoz, ha afirmat que la institució es planteja la possibilitat de llogar l’espai central de la nova seu, situada a Alacant, per a la celebració de casaments, ‘càterings’ o presentacions de productes de luxe, com a mesures de finançament, i davant els deutes que la Generalitat Valenciana, i els ajuntaments d’Alacant, Benidorm i Xàbia, mantenen amb l’entitat.

Muñoz ha subratllat que Casa Mediterrani encara no té pressupost per al 2013, i ha apuntat que el de l’any anterior es va fer gràcies a l’aportació del Ministeri d’Afers Estrangers, xifrada en 720.000 €, i a la de l’Ajuntament d’Alacant, de 50.000 €.

En aquest sentit, ha incidit que aquesta quantitat es va destinar a mantenir les activitats de la institució, les seues infraestructures i “tot el que calia fer”.

“Si comparem això amb el pressupost de quatre milions que hi havia…Hem d’adaptar-nos, però les empreses s’adapten cada dia, els contribuents també i els treballadors. Cal adaptar-se i ja està”, ha ressaltat.

L’entitat, a través d’un comunicat, ha detallat que del pressupost compromés amb els diferents membres del consorci, només el Ministeri ha pagat els 7,5 milions d’euros especificats, mentre que la Generalitat n’ha abonat 456.470 dels 2,5 milions fixats, per la qual cosa el seu deute equival al 81,89%.

Pel que fa als municipis, l’Ajuntament d’Alacant manté un deute del 56,35%, després d’haver aportat 550.000 € dels 1,2 milions compromesos; Benidorm deu el 92,06 de la seua partida, fixada en 630.000 €, de la qual n’ha aportat 50.000. Finalment, el consistori de Xàbia ha cobert 400.000 de 630.000 €, per la qual cosa el seu deute representa un 36,51%.

Davant aquesta situació, i interrogada sobre si sol·licitarà aquestes quantitats, Muñoz ha emfatitzat que ho fa “cada dia”, en cada consell rector. “Dic que em deuen tant, i que quede en acta que reclame els diners”, a la qual cosa ha afegit que no només li importa el muntant que es deu sinó el percentatge, un aspecte que, segons la seua opinió, “reflecteix l’interès cap a Casa Mediterrani”.

En la mateixa línia, i sobre el futur econòmic de la institució, la directora general ha expressat la seua creença que està ‘assegurat’. “Casa Mediterrani el que ha de fer és adaptar-se a la seua desgraciada realitat, i si no té diners n’ha de buscar per altres costats, però és el que fem tots”, ha destacat.

“No podem viure com vivíem, punt, ho assumim. El que hem de fer és intentar cobrar el que es deu i buscar altres mitjans de finançament, que poden provenir d’operacions privades”, ha afegit. Després ha fet referència també a la ‘reducció de despeses’.

De la mateixa manera, ha exposat que particulars i empreses estan preguntant si existeix un preu de lloguer per fer casaments, ‘càterings’ o presentacions de productes de luxe a la seu. “Necessitem finançament, si ens el regalen diví, però si no, venem!”, ha recalcat, i ha posat els exemples de Casa Àrab i Casa Amèrica, que realitzen mesures similars des de fa molt de temps.

Pel que fa a les noves instal·lacions, que seran inaugurades de manera oficial el proper 23 de març amb una actuació de l’Orquestra Simfònica Nacional d’Algèria, s’ha mostrat orgullosa de l’edifici, si bé ha afirmat, “podria estar millor, potser”. A més, ha ressaltat el caràcter obert del seu disseny, i ha acabat afegint, “és bo per a una institució pública ser transparent”.

Comparteix

Icona de pantalla completa