Diari La Veu del País Valencià
‘Les primàries de Podemos PV seran de veritat, no com les de Compromís’

Racó Català

Per elegir un candidat a la Generalitat només hi ha una fórmula possible per a Antonio Montiel, un dels candidats a secretari general de Podemos al País Valencià: “Primàries, primàries i primàries”. Montiel, l’aspirant favorit de Pablo Iglesias, va parlar dijous en un debat a Sollana amb els altres candidats a la Secretaria General autonòmica del partit i no es va quedar només amb la fórmula genèrica, sinó que va aprofitar per atacar el seu rival polític, Compromís.

Podemos, va dir Montiel, aposta per unes “primàries de veritat, no amb quotes com les de Compromís, on el huit passa al quatre perquè hi ha una correcció de no sé què i el verd va davant del morat”. Compromís ja va expressar en el seu moment el malestar pel fitxatge de Montiel per Podemos, segons recull el diari Levante. Fonts properes a Enric Morera asseguren que Antonio Montiel no va concórrer a les primàries de Compromís perquè el sistema de quotes l’hauria relegat i no hauria sortit elegit.

Montiel defensa ara que el consell ciutadà, l’executiva de Podem, “no ha de ser el trampolí de ningú”. “Porte molts anys fent política sense partit; les meues batalles sempre han estat al marge dels partits. He rebutjat moltes vegades ofertes, però Podemos és una altra cosa. No es parla de càrrecs, ni llocs, ni grupuscles que volen manipular l’organització; és una finestra d’aire fresc i una força de la natura” va assegurar el candidat d’Iglesias.

El candidat de Pablo Iglesias, Antonio Montiel.

Demanen neutralitat a Pablo Iglesias

El cert, però, és que les primàries autonòmiques que ha estat organitzant Podemos arreu de l’estat espanyol són també polèmiques. Deu candidatures de diferents territoris, entre elles una del País Valencià i dos de Catalunya, s’han sumat a la campanya ‘Jo també sóc Podem’ que demana a la direcció del partit “neutralitat” en els processos constitutius de cada zona. És la resposta d’alguns membres de Podem a qui no agrada la decisió de Pablo Iglesias d’avalar determinades candidatures per a les Secretaries Generals.

La campanya considera que això pot “interferir o condicionar” els resultats dels processos i que aquesta ingerència va “en contra de l’esperit” del moviment. La iniciativa va nàixer de la candidatura ‘Si se puede Cantabria’ i en pocs dies s’hi han sumat també la de ‘Podem Units Catalunya’, ‘Podem Catalunya Plural’ i ‘Entre Tots Podem’, al País Valencià. Els impulsors diuen que la ‘fórmula Iglesias’ només avala el 22% de totes les candidatures i reclamen una rectificació “urgent” perquè les diferents campanyes no es vegen distorsionades.

Comparteix

Icona de pantalla completa