Diari La Veu del País Valencià
XX Jornada de Sociolingüística del valencià a Alcoi
Rubén Lledó / AraMultimèdia

Un any més, i ja son 20, les màximes institucions de la nostra llengua organitzen la Jornada de Sociolingüística d’Alcoi. Aquesta vegada tindrà ponents com Vicenç Villatoro, Josep Gifreu, Amàlia Garrigós o Eugeni Alemany.

La vintena edició es centra en la comunicació i la política lingüística actual respecte al valencià. Aquestes jornades ja s’han consolidat, des que es celebren des de 1992 de forma no consecutiva. La XX edició tindrà lloc el 27 i 28 de març al Campus d’Alcoi de la UPV.

La Universitat Politècnica de València, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, l’Ajuntament d’Alcoi, la Delegació d’Alacant de l’Institut d’Estudis Catalans, el Centre Ovidi Montllor i la Coordinadora de l’Alcoià i el Comtat pel Valencià, amb la col•laboració de les universitats públiques valencianes, organitzen la vintena edició de la Jornada de Sociolingüísitca valenciana. Els ponents, encarregats de comentar la situació sobre comunicació i política lingüística, són de gran nivell.

Vicenç Villatoro va ser director del diari Avui (1993-1996) i de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió (2002-2004), i en l’actualitat, dirigeix el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. D’altra banda, Josep Gifreu és comunicòleg i professor de la Universitat Pompeu Fabra. Les seues línies de recerca abasten des de les polítiques de comunicació i la cultura fins al cinema i l’audiovisual. A més, també intervendran en aquesta XX edició Amàlia Garrigós, periodista valenciana, presentadora i locutora en Ràdio Nou i Canal Nou, i Eugeni Alemany, filòleg de formació i reporter dels famosos programes de televisió ‘Caiga quien caiga’ i ‘Trau la llengua’, en la televisió autonòmica. Junts parlaran del paper dels mitjans de comunicació en llengua pròpia com a elements de cohesió social. La jornada finalitzarà amb una taula redona que abordarà les intencions que tenen els partits polítics sobre el valencià en les eleccions d’aquest any.

En l’aspecte cultural, Rafa Xambó realitzarà un concert (“T’estime tant. Sonets de Shakespeare”). Després, actuació del cantautor Andreu Valor i una ruta cultural pels espais literaris d’Alcoi, a càrrec de Francesc Gisbert i Esther Vizcarra.

Comparteix

Icona de pantalla completa