Diari La Veu del País Valencià
Les esquerres concorreran de forma unitària a les municipals a Gandia
RedactaVeu / Gandia

Alguns han qualificat la vesprada-nit d’ahir, al Teatre del Raval, com una jornada “històrica” o, com a mínim “esperançadora i il·lusionant”. I és que per primera vegada a la ciutat de Gandia, les esquerres concorreran de forma unitària a les eleccions municipals.

Els tres partits que formen part de l’Assemblea Més Gandia: Compromís, Esquerra Unida (EUPV) i Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV), anunciaven que deixaven de banda algunes diferències ideològiques per arribar a un acord electoral, seguint l’esperit i la voluntat de l’assemblea: Recuperar Gandia per les persones.

L’assemblea va ratificar l’acord amb 84 vots a favor, 6 abstencions i només 1 vot en contra.

Imatge corresponent al moment de la ‘històricavotació.

De moment, només es coneixen els 12 primers llocs, dels 25 que conformaran la llista unitària, que encapçalarà Lorena Milvaques i que integra persones de les tres formacions i tres independents de l’Assemblea Més Gandia i que és la següent:

1.- Lorena Milvaques (Compromís)

2.- Laura Morant (Compromís)

3.- Nahuel González (Esquerra Unida)

4.- Alícia Izquierdo (Compromís)

5.- Xavier Ródenas (Assemblea Més Gandia)

6.- Toni Sánchez (Esquerra Unida)

7.- Vicent Terol (Esquerra Republicana PV)

8.- Àlex Ruiz (Compromís)

9.- Irene Perales (Esquerra Unida)

10.- Isabel Canet (Assemblea Més Gandia)

11.- M Àngels Durà (Compromís)

12.- Eduard Banyuls (Assemblea Més Gandia)

Imatge de grup d’11 dels 12 integrants de la llista unitària.

“L’Assemblea Més Gandia -apunta en el seu comunicat- representa un poble conscient i mobilitzat, volem ser alguna cosa més que un espai de trobada” i per això, anuncien, “volem canviar les institucions des de dins” i per tant:

– Acabar amb el bipartidisme que ens ha abocat a la pobresa democràtica i a una política polaritzada que no representa una societat plural i diversa com la nostra.

– Apartar del poder aquells que l’han degradat amb la corrupció de càrrecs i institucions, causant el desafecte, la indignació, i el malestar general.

– Sanejar les formes de fer política amb l’aplicació d’un codi ètic que done garanties al poble de la correcció dels governants.

– Construir un nou model de ciutat pensat per a totes les persones i no per als privilegiats.

– Restituir el prestigi a una Gandia empobrida tant econòmica, social, com culturalment i posar les bases de la ciutat del futur, una ciutat que responga a les necessitats dels seus habitants”.

L’Assemblea Més Gandia anuncia finalment que continua amb les accions reivindicatives, així com amb els grups de treball que preparen un programa base i un codi ètic, a partir de les aportacions de la ciutadania i que assumirà la candidatura unitària.

Comparteix

Icona de pantalla completa