Diari La Veu del País Valencià
Ximo Puig avança el seu projecte davant ‘l’emergència’ del PV
RedactaVeu / Castelló de la Plana

Ximo Puig, ha dit que davant la “situació d’emergència” que viu el País Valencià es necessita “amb urgència extrema un canvi per raons ètiques, econòmiques i socials”. Per a açò, “els socialistes proposem un projecte sòlid, segur i solvent amb l’objectiu necessari d’aconseguir un nou horitzó de prosperitat”. En aquest sentit, ha apel·lat a “una decisió compartida, al costat dels valencians, en quatre direccions: créixer per a crear ocupació, garantir la justícia social, fer viable l’autogovern i refundar la Generalitat”.

Puig ha assegurat: “Si fa vint anys estàvem per sobre de la mitjana en tots els indicadors vitals ara estem en nombres rojos”, ha remarcat i ha posat com a exemple el deute autonòmic del 36% sobre el PIB, quasi 30 punts més que al 95, i que una de cada tres persones al PV viu en situació d’exclusió social, 1,5 milió de valencians.

Per açò, ha dit que “són temps de responsabilitat i de solucions, de passar de denunciar a enunciar” i ha posat com a exemple el cas de Finlàndia a l’hora d’afrontar la crisi, que ha tingut com resultat un PIB de 37.000€ per habitant al 2013, amb un atur dels més baixos d’Europa i una prima de risc de 5 punts. D’aquesta manera, ha insistit en la necessitat de “passar pàgina de la corrupció a l’honradesa i la transparència, de passar pàgina de l’especulació a l’economia real i de passar pàgina de la desigualtat a la cohesió social”.

“No substituirem el temps de vi i roses pel temps de la venda de fum”, ha advertit.

“Un canvi en les polítiques d’austeritat no serà suficient si no reformem el model econòmic”, ha dit Puig. Per açò, ha subratllat, “si volem generar ocupació, la nostra responsabilitat com a gestors públics és facilitar les aspiracions de les empreses: produir, vendre i cobrar”.

Sobre aquest tema, ha proposat millorar la competitivitat de les empreses, millorar el seu finançament i la formació de directius i treballadors i guanyar presència en l’exterior. “Per a açò refundarem el IVF”, ha dit al mateix temps que ha destacat l’aposta ineludible d’invertir en I+D+i, així com la importància del diàleg social.

Comparteix

Icona de pantalla completa