Diari La Veu del País Valencià
Cal inundar d’al·legacions l’Ajuntament contra la destrucció de l’horta
Vídeo: Xavi Castillo viatja a Castellar en defensa de l’Horta

RedactaVeu / València

Els promotors de la iniciativa informen que han posat a la disposició dels ciutadans una pàgina en la qual poden trobar la informació necessària. El termini acaba el 24 de febrer. La campanya està impulsada per la plataforma Per l’Horta, associacions de veïns, ecologistes i particulars, que han arreplegat ja més de 13.000 signatures de ciutadans.

Segons explica, diversos col·lectius com l’Associació de Veïns de Castellar-Oliveral, estan arreplegant signatures que subscriuen al·legacions “fundades” i en les quals afirmen que el document “no està avalat per estudis sobre la viabilitat del pla urbanístic i que tampoc existeixen estudis sobre les necessitats de circulació i transports que justifiquen la ampliació de les autovies V-30 i V-31”.

Igualment, destaquen que s’estan arreplegant signatures per a al·legar contra el PGOU en Benimaclet i Tavernes Blanques, una altra de les zones afectades. Així, apunten al fet que els actuals horts urbans “es veuran afectats, així com una part substancial de l’Horta, quan es construïsca una variant de la Ronda Nord més enllà de la Universitat Politècnica i els voltants de Sant Miquel dels Reis, afectats per un nou corredor comarcal”.

Respecte a l’espai entre el Port i Pinedo, veïns de la Punta i Natzaret preparen també les seues al·legacions, segons els promotors de la iniciativa, que recalca que fins a les séquies que regula el Tribunal de les Aigües es veuran afectades “posant en perill la declaració de Patrimoni de la Humanitat i la mateixa existència del tribunal”.

Comparteix

Icona de pantalla completa