Diari La Veu del País Valencià
Llauradors de les comarques del sud s’uneixen per a impulsar una central de vendes i una marca comuna
Europa Press / Alacant

Una vintena de pagesos i productors del sector agroalimentari de diferents localitats de les comarques del sud, han creat una associació per a impulsar una central de vendes i una marca comuna de qualitat, amb la denominació ‘Alacant, gust i més’.

La iniciativa té per objectiu “aconseguir un estàndard de qualitat que permeta distingir els productes i servir de plataforma per a desenvolupar estratègies conjuntes de venda, fixant una carta de compromisos amb els consumidors i amb el medi rural”, ha explicat el president de l’associació, Vicente Sanz.

Així, s’han unit al voltant de 20 llauradors del Camp de Mirra, Pinós, Novelda, Beneixama, Callosa de Segura, Elda, Petrer, Benissa, Almudaina, Altea o Alfafara. “Volem aprofitar les sinergies de cadascú per a tenir un camp d’acció més ampli i aconseguir prestigiar els productes de la província i, així, establir una xarxa de distribució comuna”, ha indicat Sanz.

Alhora, ha apuntat que el col·lectiu està obert a noves incorporacions, “sempre que no es produïsquen duplicitats de producte amb els membres que ja pertanyen a l’associació, amb la finalitat de tenir una oferta el més àmplia possible”, pel que fa a la producció en matèria d’agricultura, productes carnis i elaborats agroalimentaris a Alacant.

D’aquesta manera, el grup té un disseny de marca pròpia i ha establit les bases per a la seua utilització pels socis, amb la finalitat d’identificar el seu producte. A més, han encarregat l’elaboració d’un lloc web a través del qual “disposar de totes les eines necessàries” per a portar a terme processos d’exportació i “conquistar nous mercats, que és la finalitat perseguida pels integrants del projecte”, ha afegit el president.

Entre els associats, pertanyents a les comarques de la Vega Baixa, del Mitjà i Alt Vinalopó, o de la Marina Alta, entre d’altres, també participen empreses de derivats agroalimentaris i la mercantil municipal de Salines, Inalvisa, “interessada a posicionar a la població com un model de bioterritori”.

Comparteix

Icona de pantalla completa