Diari La Veu del País Valencià
VerdsEquo PV: ‘Per coherència i dignitat, mai promocionarem els bous al carrer’
RedactaVeu / València

Segons assegura VerdsEquo del País Valencià en un comunicat, “la dignitat humana té molt a veure amb el tracte que donem a la resta d’espècies amb les quals compartim el planeta i quan, de la forma que siga, espectacularitzem el patiment dels animals o abusem d’ells, ens estem degradant com a persones”.

Per això, des de VerdsEquo del País Valencià, ratifiquen l’oposició de Compromís a promocionar la festa dels “bous al carrer”i descarten que es puga defendre aquesta manifestació festiva disfressant-la de tradició o de “les nostres senyes d’identitat”.

“La tortura en cap cas és cultura i si hi ha una manifestació amb anys d’antiguitat que representa tortura animal, i en fa d’ella un espectacle, des de Compromís el que hem de fer és treballar per eradicar-la”, avancen.

De fet, ja en el programa electoral de les passades eleccions estatals de 2011 des de VerdsEquo destacaven la seua voluntat de “millorar la normativa per evitar maltractes als animals” i apostaven per “restringir els espectacles amb animals”. Ara, quatre anys després, subratllen, “no podem donar un sol pas arrere, al contrari”.

A més i en aquest sentit, fa uns mesos, el grup parlamentari de Compromís a les Corts ja va votar a favor d’una proposta contra l’aprovació de declaració de Bé d’Interés Cultural (BIC) de la festa de ‘bous al carrer’ com pretenia el Partit Popular. També a les eleccions europees van anar amb propostes en la direcció de “no permetre la celebració de festejos amb animals”.

Cap a la reclamació de la prohibició d’espectacles animals a tot el PV

A Compromís hi ha una comissió sectorial animalista preocupada per debatre, reflexionar i fer propostes programàtiques i de treball sobre, entre altres coses, el tracte que els humans hem de dispensar als animals. En aquest sentit, i de cara al programa electoral dels comicis del pròxim mes de maig, la pretensió és avançar en la reclamació de la prohibició a tot el País Valencià d’espectacles amb animals.

“Per tot això, en defensa dels drets dels animals, de la dignitat humana i de la coherència amb els nostres principis, els nostres programes i la nostra acció política, des de VerdsEquo PV volem deixar clar que Compromís mai farà costat a manifestacions de suport, promoció o defensa dels “bous al carrer” o de qualsevol altre espectacle o celebració similar”, destaquen, al temps que apunten que si el Partit Popular vol usar aquest tipus de reivindicacions “per distraure’ns dels veritables problemes de la gent que no compte amb nosaltres” ja que “no picarem a les seues proclames espanyolistes quan pretén fer-nos caure en debats territorials que no són els nostres, ni ens deixarem portar per falses reivindicacions culturals que només amaguen ganes de fer soroll i dissimular la seua incompetència i deshonestedat política”.

Comparteix

Icona de pantalla completa