Diari La Veu del País Valencià
La Unió de Llauradors s’oposa a la destrucció de l’Horta de València
RedactaVeu / València

“No es pot consentir la destrucció de més de 450 hectàrees amb gran riquesa agrícola i paisatgística”. Això és el que assegura la Unió de Llauradors i Ramaders del País Valencià i, en conseqüència, ha presentat al•legacions al nou tràmit de revisió simplificada del Pla General d’Ordenació Urbana de València on demana la paralització del projecte “perquè destrossa moltes hectàrees d’horta amb un gran valor agrícola i de gran futur”.

En les al•legacions, La Unió reclama en contraposició “que es mantinguen tots els sòls no urbanitzables protegits com a agrícola i classificats com a tals perquè no està justificada la seua reclassificació en sòl urbanitzable o reserva per infraestructura viària”.

Segons la Unió, el nou Pla General d’Ordenació Urbana és “expansiu” i “sobretot destructor” de més de 450 hectàrees d’horta amb un sòl “de gran valor agrícola” que “seran convertides en altra cosa ben distinta a l’actual -residencial, dotacional o infraestructures-.

Barraques a Alboraia. Foto: Foto: Toni Duarte

Per a la Unió, “no és tolerable” que en un període de crisi com l’actual, on es destrueixen permanentment llocs de treball, un document administratiu, “totalment allunyat de la realitat, afavorisca la destrucció de sòl agrari que pot aportar riquesa, jornals i llocs de treball tant ara com en el futur”.

‘L’horta té futur’

Prova del futur de l’horta, apunta la Unió, és el projecte que va llançar fa uns anys aquest sindicat, ‘Puntdesabor’, dedicat al cultiu, comercialització i distribució, fonamentalment de verdures ecològiques de l’Horta de València, que ha estat guardonat ja diverses vegades arreu de l’Estat i que vol fer rendible d’una forma totalment sostenible el cultiu que realitzen llauradors d’aquesta zona del voltant de la ciutat de València.

Horta de València. Foto: Foto: Vicent Garcés

La Unió de Llauradors, “com a organització que ha defensat i defensarà sempre els interessos dels llauradors de l’Horta”, no pot per tant consentir “més agressions al sòl que dóna de menjar a molta gent” i, per tant, s’oposa a qualsevol destrucció de terreny agrícola i d’alt valor paisatgístic com així ho han reconegut entitats com la UNESCO. Segons La Unió, el nou PGOU de València està fet “a la mida dels especuladors de sempre, sense cap participació ciutadana i que continua mantenint els greus errors que van provocar la bombolla urbanística que tant de mal ens ha fet” tant a nivell econòmic com paisatgístic, mediambiental i patrimonial.

L’Ajuntament de València contempla aquest nou PGOU, al parer de La Unió, d’una manera individualitzada, sense tenir en compte la seua àrea metropolitana, “molt allunyat a més de la realitat agrícola de la ciutat i de les poblacions veïnes amb les quals dóna a entendre que no té cap vincle”.

Comparteix

Icona de pantalla completa