Diari La Veu del País Valencià
Un professor de la UJI, guardonat per l’Atomic Energy Society of Japan per la seua trajectòria
Europa Press / Castelló

El professor de la Universitat Jaume I de Castelló José Enrique Julià Bolívar ha sigut guardonat per l’Atomic Energy Society of Japan (AESJ) amb el premi a la millor trajectòria investigadora en la categoria de menors de 40 anys al camp de la termohidràulica.

L’entitat japonesa ha reconegut les investigacions que ha realitzat els últims anys sobre la identificació de patrons de flux bifàsic mitjançant tècniques de mesura avançades i xarxes neuronals, que li han permés publicar huit articles en revistes indexades d’alt impacte i presentar més de deu ponències en congressos internacionals.

La Societat d’Energia Atòmica del Japó avalua anualment la trajectòria dels investigadors i investigadores dels últims cinc anys i atorga dos guardons -un a menors de 40 anys i un altre sénior- per cadascuna de les seues cinc seccions.

Creada el 1959, l’AESJ té com a objectiu contribuir al progrés en el desenvolupament de l’energia atòmica mitjançant la investigació d’avenços acadèmics i tecnològics relacionats amb l’ús pacífic d’aquesta energia, oferint eines per a explicar qüestions importants que preocupen a la societat. El lliurament del premi es realitzarà en la gala anual de l’AESJ que es farà a la Universitat de Kinki a Osaka el proper 28 de març.

Julià és actualment professor titular de la Universitat Jaume I a l’àrea de Mecànica de Fluids en el Departament d’Enginyeria Mecànica i Construcció, on es va incorporar en el curs 2002/03 procedent del Departament de Màquines i Motors Tèrmics de la Universitat Politècnica de València, centre en el qual va fer la seua tesi doctoral titulada: Estudi dels processos d’injecció i evaporació de combustibles a alta pressió mitjançant tècniques de fluorescència induïda per làser.

Línies d’investigació

Desenvolupa la seua activitat en diverses línies d’investigació: termohidràulica amb aplicacions en Enginyeria Química i Nuclear, estudi de l’assecat de gotes de suspensions líquid/sòlid i aplicacions tèrmiques de nanofluids. Els últims anys ha realitzat estades d’investigació a la Delft University of Technology (Holanda) i Purdue University (USA).

Ha publicat 25 articles en revistes indexades JCR, té més de 50 contribucions en actes de congressos internacionals i ha participat com a investigador principal en diversos projectes d’investigació finançats en convocatòries competitives i convenis amb empreses.

Comparteix

Icona de pantalla completa