Volum de Sembra Llibres en homenatge a Ovidi Montllor amb material inèdit

‘Ovidi Montllor, un obrer de la paraula’, de Jordi Tormo, repassa la vida i la trajectòria de l'artista alcoià en el 20é aniversari de l’inici de les seues ‘vacances’
11 febrer 2015 01:00h
RedactaVeu / València

Ovidi Montllor va ser un obrer de la cultura, però sobretot fou un treballador apassionat i incansable de les paraules. Aquest volum especial ens descobreix aspectes poc coneguts com la seua faceta de poeta, però també la seua relació personal amb Vicent Andrés Estellés, a qui va recitar i amb qui va establir una amistat sincera.

De fet, la relació de l'Ovidi amb la poesia va ser molt intensa al llarg de tota la seua vida. No només va escriure més de 400 poemes, una part dels quals veuran la llum per primera vegada en aquesta edició, sinó que també va posar veu a les obres d'alguns dels més destacats poetes de la llengua catalana, com ara Joan Salvat-Papasseit, Joan Fuster, Pere Quart o Blai Bonet, a més del ja citat Estellés, com il·lustra el llibre de Jordi Tormo. El seu esforç per fer accessible al gran públic aquest patrimoni poètic està estretament vinculat als compromís polític d’Ovidi: fill de la classe treballadora, mai no va oblidar els seus orígens i des del camp cultural va denunciar la injustícia i va cantar a la lluita.

Aquest 2015 fa 20 anys que l'Ovidi se'n va anar de vacances, i amb la publicació d'Ovidi Montllor, un obrer de la paraula Sembra Llibres vol contribuir a divulgar la figura i l'obra d'un dels nostres artistes més genuïns amb una edició acurada en la qual hi col·laboren també els ajuntaments d’Alcoi i Barcelona.

Jordi Tormo i Santonja (Alcoi, 1979) és doctor en Geografia i autor de diversos llibres d’investigació i de narrativa. Entre 2011 i 2014 va coordinar els actes en memòria a Ovidi Montllor i Vicent Andrés Estellés a Alcoi.

www.sembrallibres.com
 
Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next