Diari La Veu del País Valencià
Cayo Lara lliura a Rajoy una samarreta contra el tancament de Bosal Sagunt

RedactaVeu / Madrid

El líder d’IU, Cayo Lara, ha lliurat hui en el Congrés al president del Govern, Mariano Rajoy, una samarreta verda amb el missatge ‘No al tancament de Bosal’, empresa de Sagunt que fabrica components d’automòbil i que es troben en concurs de creditors.

Rajoy ha agafat la peça però aquest fet, que ha tingut lloc durant la sessió de control al Govern en la Cambra baixa, ha sigut enlletgit pel president del Congrés, Jesús Posada, per haver-lo fet enmig de la pregunta i no haver esperat al final.

Rajoy ha afirmat que la pobresa a l’Estat espanyol està remetent i ho ha fet citant l’informe d’Eurostat, segons el qual, ha explicat, després de quatre anys de creixement continuat s’ha produït “una inflexió” en 2013, i les dades de 2014 també seran millors.

Amb aquests arguments ha respost a Cayo Lara, qui en la sessió de control ha recriminat al president la situació de pobresa del país per la “complicitat” del Govern i algunes mesures com la reforma laboral.

Uns retrets que es produeixen després que ahir es fera públic l’informe ‘L’estat de la pobresa a Espanya. 2009-2013’, de l’INE, en el qual les xifres indiquen que la pobresa i l’exclusió social afecten un 27,3 per cent de la població (12,8 milions de persones).

Després de concloure la seua intervenció, Lara s’ha dirigit al cap de l’Executiu abans que ell li replicara i li ha lliurat la citada samarreta, gest al qual es va comprometre la setmana passada durant la seua visita a Sagunt per a conéixer la problemàtica dels 222 treballadors d’aquesta empresa, a qui se’ls ha comunicat l’acomiadament.

Comparteix

Icona de pantalla completa