Diari La Veu del País Valencià
Membres de Podem València mostren el seu suport a José María Copete
Redactaveu / EP / Alacant / València

Una vintena de membres de Podem València, entre ells el que fóra aspirant a la Secretaria General local, Roberto Jaramillo, i que va perdre contra Jaime Paulino, han signat un manifest en favor de la candidatura a la Secretaria General de Podem País Valencià que encapçala l’alacantí José María Copete en ‘Entre tots Podem”.

L’objectiu d’aquesta iniciativa, segons ha explicat Jaramillo a Europa Press, no és tant anar “contra altres llistes”, sinó mostrar el seu suport “per la democràcia interna de Podem” i perquè “a mitjà o llarg termini es modifiquen els estatuts” per a evitar que en aquest tipus d’eleccions, una llista amb un 50 per cent dels vots es puga endur el cent per cent dels llocs”.

D’aquesta manera, ha dit que no estan a favor de les “llistes planxa” que presenten altres opcions i ha defensat “les candidatures individuals”. Així, ha insistit que “és més el suport a Copete, que anar contra ningú”.

En el manifest, els signants asseguren que després d’un mes de campanya, la llista ‘Entre Tots Podem’, encapçalada per Copete, “és aquella que més s’acosta” al que cerquen a Podem. Així, ha destacat que els documents que marcaran el futur intern de Podem “han sigut elaborats en espais oberts a la ciutadania” i sobretot comparteixen el “sentiment democratista que farà que a mitjà termini Podem modifique el seu sistema de llistes obertes actual”.

El manifest està signat per Berto Jaramillo, Ana María López, Eduardo Cots, Maribel García, Vicente Germán Fabra, Alberto Zahonero, Mariló Catalá, Narzar Torres, Joan Blanco, Ester Roca, Jesualdo Navarro, Miguel Jiménez, Raúl Fernández, Carlos Saura, Salvador Soriano, Miguel Ángel Cano, Maribel López, José Vicente Gonzalo, David Rouces.

D’altra banda, l’europarlamentària i candidata de Podemos a la Junta d’Andalusia, Teresa Rodríguez, i el candidat a la Secretaria General de Madrid, Miguel Urban, també han mostrat el seu suport al projecte ‘Entre Tots Podem’ a través de diversos vídeos penjats en les xarxes socials.

En aquest sentit, José María Copete ha explicat que la candidatura “parteix realment de les bases, dels seus cercles i de les assemblees, i de manera participativa”. “Va eixir d’una ‘Trobada’ celebrada el 10 de gener amb gent de totes les comarques del País Valencià. S’han fet 12 ‘kaikus’, assemblees obertes, per a escollir les candidatures”.

Copete ha remarcat que “han participat més de 500 persones. És una candidatura realment participativa”, ha resumit Copete, qui ha entés que “està basada en els valors troncals de Podem, en la troncalitat política, ideològica i ètica” i ha criticat a la candidatura ‘Clar que Podem’, liderada per Antonio Montiel, que vulguen “formar el govern dels millors”, mentre que la d”Entre tots Podem’ està basada en “l’apoderament popular perquè siga una alternativa real de canvi basada en la democràcia participativa” i de no incorporar en les llistes membres d’Alacant i Castelló”.

FInalment, apuntar que la formació que lidera Pablo Iglesias es troba en ple procés constituent en totes les comunitats i vota, des del passat dia 9 i fins a mitjans d’aquest mes de febrer, el seu secretari general al País Valencià. L’advocat i professor universitari Antonio Montiel i l’activista alacantí José Maria Copete són els dos aspirants amb més possibilitats per a dirigir la formació al País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa