Estalviar aigua en el reg dels jardins públics

Tous inverteix 50.000 euros en la modernització del reg dels seus jardins. L'ajuntament cerca reduir el consum d'aigua en més de 12.000 metres quadrats amb un sistema que permet una distribució més uniforme
12 febrer 2015 01:00h
Imatge del nou reg en jardins municipals.
RedactaVeu / Tous

Amb la crisi econòmica que ha patit el país en l'últim lustre, alguns ajuntaments han multiplicat els seus esforços per aconseguir major eficàcia en els seus serveis públics, reduint les nombroses despeses que tots els anys ha d'afrontar qualsevol consistori municipal.

En el cas de Tous (Ribera Alta), l'ajuntament presidit per Cristóbal García ha dut a terme diferents reformes en el casc urbà per a reduir, per exemple, el consum d'aigua utilitzada en el reg dels molts parcs i jardins que s'expandeixen pel municipi.

Disposició triangular 

En aquest sentit, s'ha instal•lat un sistema d'aspersió fix amb canonada enterrada i aspersors emergents de tipus turbina, d'angle ajustable sectorial o circular, amb disposició en triangle. Aquest sistema -per al qual s'han invertit 52.050 euros gràcies a una subvenció de la Diputació de València a través d'un Pla Provincial d'Obres i Serveis- permet una “distribució més uniforme que, a més, precisa per a una mateixa superfície un menor nombre d'emissors que la disposició en quadrat”, expliquen fonts municipals.
 

Els treballs s'han dut a terme en l'avinguda Constitució, plaça Espanya, plaça Sant Miquel, carrer Església i avinguda José Antonio, i han consistit en l'excavació de rases, instal•lació de reg per aspersió i automatització del sistema. La xarxa de reg compta amb el mateix sistema de programació de reg intel•ligent i s'ha establit sobre un total de més de dotze mil metres quadrats.


next