Diari La Veu del País Valencià
Podemos reclama la paralització de la revisió del PGOU de València
RedactaVeu / València

El Consell Ciutadà de Podemos de la ciutat de València ha sol•licitat la paralització de la revisió del PGOU de la ciutat, i ha assegurat que aquesta iniciativa és “fruit d’una manera de governar que ha arribat a la seua fi”.

En aquest sentit, ha recordat que són ja més de 13.000 signatures les recollides en poques setmanes pel col•lectiu Per l’Horta i altres col•lectius de la ciutat, en la campanya ‘Horta és futur‘, en la qual reclamen la paralització de la revisió del PGOU, que destruirà 450 hectàrees d’horta, entre altres, en la zona de Vera i Ronda Nord, tres vegades l’equivalent al centre històric de València.

Podemos València considera que la ciutat “no pot ser més el tauler de joc on uns pocs agents privats es reparteixen les plusvàlues generades per la gestió pública del sòl”. Així mateix, recorda “les nombroses mobilitzacions i al•legacions que s’estan presentant a València contra l’aprovació de la revisió simplificada del PGOU”, davant les quals han mostrat la seua adhesió, perquè el pla “no respon als interessos dels habitants d’aquesta ciutat sinó únicament a interessos privats i a una visió desenvolupista de la ciutat basada en l’especulació i el creixement injustificat”.

Podemos ha insistit que València “té a L’Horta, no solament un element paisatgístic a conservar, sinó una font de riquesa present i futura basada en un patrimoni material i immaterial que és d’indubtable valor”.

En el mateix sentit, afigen que “L’Horta no és únicament una terra fèrtil que necessitaren en l’entorn globalitzat on els recursos propis podrien arribar a ser vitals”, sinó “per damunt de tot, una manera de vida que suposa un dret irrenunciable per a tots els seus habitants i que el Govern Municipal no pot obviar”.

Jaime Paulino (Podemos València).

A més, han recordat que el creixement de la ciutat que proposa l’Ajuntament, com a excusa per a aquest PGOU, està basat en dades de demanda d’habitatge i de creixement de l’any 2007, “tendència que no solament s’ha invertit sinó que té previsió de mantenir-se al llarg del temps en el marc del decreixement”.

Igualment, estimen que la modificació del PGOU no parteix tampoc d’una metodologia de participació ciutadana –“a la qual és més que evident que no escolten”, en què “s’haja informat els ciutadans dels mitjans necessaris per a poder decidir sobre l’entorn físic en el qual desitgen viure”.

Podemos València es pregunta: “Si la fagocització de l’Horta per part de noves edificacions no respon a una demanda real d’habitatge, ni a un mandat ciutadà, a quins interessos respon? Per què aquestes presses a escassos 4 mesos per a les eleccions municipals?”.

Al seu judici, l’actual revisió simplificada del PGOU suposa un “atac injustificat” a l’Horta i als veïns i veïnes dels barris i districtes afectats i, per aquest motiu, se sumen a les reivindicacions de Per l’Horta, l’Associació de Veïns i Veïnes de Castellar-Oliveral i L’Associació de veïns i veïnes de Natzaret, entre altres col•lectius, i sol•liciten a l’Ajuntament de València la retirada immediata del mateix, prenent exemple del pas donat recentment per l’Ajuntament d’Alacant amb la retirada del seu PGOU.

Comparteix

Icona de pantalla completa