Diari La Veu del País Valencià
Barberà ‘vol destruir’ 415 hectàrees d’horta amb la revisió del PGOU
RedactaVeu / València

Joan Ribó, portaveu de Compromís, ha assegurat que València ha perdut 28.252 habitants en els últims cinc anys i que València tenia en 2014 els mateixos habitants que en 1985, ara fa trenta anys. També ha assenyalat que queden 38.375 habitatges per construir segons el PGOU de 1988 i que, segons l’Anuari Estadístic municipal del 2014, hi ha 57.195 habitatges buits, sense utilitzar. Tenint en compte que de mitjana en un pis viuen 2’4 persones en la ciutat, és fàcil arribar a la conclusió que sense tocar un pam d’horta, podrien viure a València més d’un milió d’habitants, des dels 787.188 actuals.

Ribó ha interpel·lat Barberà: “Ens pot explicar per a què vol destruir horta per a construir més pisos, sra. Barberà? Només hi ha una explicació possible: per afavorir els interessos dels especuladors que compraren terrenys d’horta esperant que vostés la requalifiquen per a fer el gran negoci, tal com va passar fa uns anys i que va provocar la situació de crisis actual.”

L’horta de València i la ciutat s’han desenvolupat en paral·lel de forma independent, equilibrada i sostenible durant més de dos mil anys fins al començament del desenvolupament industrial. L’horta de València és una figura paisatgística única en Europa a més de ser un component essencial de la imatge identitària de l’entorn de la ciutat que ja existia en les èpoques romana i àrab, i que ara es troba seriosament amenaçada i afectada per l’activitat urbanística i per la pressió de les infraestructures. Perdre aquesta imatge suposaria perdre una part fonamental de la nostra identitat valenciana i un actiu turístic i econòmic fonamental.

Des de Compromís han assegurat que al PGOU hi ha terrenys de sobra per a equipaments. Així, adjacents a la Universitat Politècnica en la zona de la Malva-rosa hi ha terrenys que podrien ser emprats per ampliar la Universitat.

Joan Ribó ha conclòs :”No fa falta destruir més horta com s’ha fet sistemàticament en València. L’última destrucció important va ser en la zona de la Torre amb els terrenys de Sociòpolis mentre vosté era alcaldessa. Sra. Barberá, des de Compromís li exigim la retirada d’aquesta revisió del PGOU de la ciutat per innecessari i per ser un atemptat intolerable a la nostra horta i a la nostra identitat com a ciutat.”

Comparteix

Icona de pantalla completa