Instal·lacions sense barracons per als escolars d’Alacant, ja

FAPA Enric Valor Alacant i l’AMPA del CEIP Bracal anuncien mesures legals per exigir instal•lacions educatives dignes
12 febrer 2015 01:00h
Un moment de la reunió per emprendre mesures legals per reclamar instal•lacions dignes per als escolars d’Alacant.
RedactaVeu / Alacant

L’AMPA del CEIP Bracal Muro, centre educatiu que porta en barracons des de l’any 2008, va reunir despús-ahir representants de la FAPA Enric Valor Alacant i de la Plataforma Bracal Ja! per acordar mesures legals i de reivindicació per aconseguir l’eradicació de les aules prefabricades.

A la reunió celebrada el passat 11 de febrer varen assistir també les advocades col•laboradores que guiaran les mares i pares d’alumnes en el procediment legal escaient per tal de fer reals unes instal•lacions educatives dignes per als escolars de Muro i de les comarques del Sud del País Valencià.  

Per això,  en la reunió sorgiren diferents propostes d’acció i reivindicació conjunta de totes les AMPA afectades pels barracons “crònics”. Entre les iniciatives a dirigir a la Conselleria d’Educació s’ha proposat presentar una reclamació per la via administrativa del tema de les (altes) temperatures –a les aules- i  per la via judicial amb l’assessoria de la FAPA Enric Valor Alacant. 
 

 
També demanaran a la Conselleria el pla d'acció que s'ha enviat al BEI i els criteris de selecció dels centres que s'han inclòs en eixe pla i els prioritaris per a la construcció de centres. En cas de no haver resposta, “es sol•licitarà també al Banc Europeu d’Inversions”, anuncien.

Les AMPA afectades per les aules prefabricades també demanaran a Conselleria que explique les despeses de lloguer i manteniment dels barracons i com s'ha fet l'adjudicació a les empreses.

La presidenta de la FAPA Enric Valor Alacant, Sonia Tirado, ha donat tot el suport a les famílies de Muro i d’altres localitats d’Alacant que estan esperant la construcció de centres educatius i de la millora de les infraestructures educatives contemplades en el Pla Crea Escola.


 
next