Diari La Veu del País Valencià
Compromís sol·licita la compareixença de la ministra de Foment pel tema de l’AVE a Alacant
RedactaVeu / Alacant

El portaveu de Compromís per Alacant, Tomàs Mestre, ha indicat que la formació ha sol·licitat, a través del diputat Joan Baldoví, la compareixença de la ministra de Foment, Ana Pastor, “perquè explique com es concretarà la integració de l’AVE a Alacant, una qüestió sobre la que cap de les administracions està donant una resposta clara i que la ciutadania té dret a conèixer”.

Mestre ha explicat que aquesta petició “s’emmarca dins de la bateria de preguntes que des del col·lectiu local hem fet arribar als nostres representants al Congrés i les Corts per esclarir un assumpte que és determinant per al futur del municipi”.

En aquest sentit, el portaveu ha apuntat que ens trobem en què els diferents projectes que s’estaven estudiant amb l’arribada de l’AVE, que solucionarien els problemes urbanístics d’Alacant, estan sent qüestionats. Aquesta situació obeeix a l’actual situació econòmica, però també a la manca de compromís i serietat de les administracions, encapçalades per un ajuntament submís, i a les falses promeses de PP i PSOE.

D’altra banda, “veiem com el projecte d’estació intermodal esdevé cada vegada més llunyà i tot apunta a què l’estació provisional es perllongarà al llarg del temps sense proveir la ciutat d’un centre de comunicacions com s’esperava”, ha detallat.

Alhora, Tomàs Mestre ha denunciat que una actuació com és el soterrament de les vies que fracturen el barri de Sant Blai i zones d’influència amb els barris Florida i Ciutat d’Asís “té perill de no desenvolupar-se, doncs res sembla indicar que existisca una planificació raonable per vertebrar aquest territori i construir un parc central”.

Per tot això, des de Compromís “reclamem que es complisca l’objectiu de l’arribada de l’alta velocitat, element vertebrador de l’urbanisme de la ciutat, amb propostes que partisquen de concursos d’idees, d’iniciatives de la UA, de la gestió directa de grups veïnals, d’un pla director per sectors”, ha ressaltat el portaveu local, per a qui, en tot cas, “allò imprescindible és que la ciutadania compte amb informació ferma”.

Comparteix

Icona de pantalla completa