Diari La Veu del País Valencià
La Confederació Gonzalo Anaya dóna suport a la Vaga del 25 febrer

RedactaVeu / València.

Des de la Confederació de les AMPA Gonzalo Anaya –integrada per FAPA Castelló Penyagolosa, FAPA-València i FAPA Enric Valor Alacant- donen suport a la convocatòria de vaga del 25 febrer registrada pel professorat interí i pels estudiants dels instituts públics valencians.

Encara que no convoquen l’entitat dóna suport a la vaga del 25 de febrer. Com a mares i pares d’alumnes “ens preocupa la falta d’estabilitat de les plantilles docents als centres d’infantil i de Primària i als IES i, al mateix temps, també ens oposem als principis injustos de la Llei-Wert i dels contractes programa que aporten recursos econòmics i docents en funció dels resultat”.

“Les escoles i instituts han de tenir equips docents estables per poder portar endavant els projectes educatius de qualitat que volem per als nostres fills i filles”, ha destacat la presidenta de la Confederació Gonzalo Anaya, Eva Grimaltos.

Altra qüestió que des de la Confederació Gonzalo Anaya destaquen és la “perversitat dels contractes programa que impulsen la desigualtat entre els centres educatius a l’atorgar recursos econòmics i docents en funció dels resultats”.

“La nostra línia és a l’inversa, primer es detecten les necessitats dels centres educatius i aleshores s’implementen els recursos necessaris per garantir que cap centre educatiu es quede despenjat i al marge de treballar per l’èxit educatiu. “Els equips directius i docents són sabedors de les mancances dels centres i de l’alumne i és responsabilitat de la inspecció i de la Direcció Territorial, el fer informes i aportar solucions a les necessitats”, ha explicat Eva Grimaltos.

Eva Grimaltos, presidenta de la Confederació Gonzalo Anaya

“Denunciem, per tant, els principis segregadors de la Llei-Wert sobre els recursos vinculats a uns resultats, una directriu que la Consellera d’Educació Ma Jose Català ha aplicat, des de fa tres cursos, sobre el sistema educatiu valencià a mode d’experiment a través dels contractes programa”, ha destacat Grimaltos.

“Anys llum de la gratuïtat en l’ensenyament”

Altre tema que assenyalem és que els escolars valencians estan cada vegada més lluny de la gratuïtat de l’ensenyament per l’extinció de les ajudes als llibres de text i perquè la Conselleria d’Educació ha fet cas omís al programa de reutilització dels llibres de text que vam proposar en 2013. Grimaltos: “Estem a anys llum d’un dret reconegut en la Constitució, en el seu article 26.4, l’ensenyament bàsic és obligatori i gratuït”, ha destacat Eva Grimaltos que ha denunciat també l’estafa de les quotes encobertes en la concertada.

Comparteix

Icona de pantalla completa