Concentració a València pel Dia Global de desinversió en combustibles fòssils

El Fossil Free Day es realitza a tot el món occidental per a demandar la paralització de totes les inversions en combustibles fòssils. També diumenge, es presentarà la Plataforma València ECOlògica formada per AE-Agró i Som Energia, entre d'altres
13 febrer 2015 01:00h
Leo Part / València

El 13 i 14 de febrer es realitzaren accions per tot el món per a demanar la fi de les inversions en combustibles fòssils o Fossil Free Day. Al País Valencià, València serà aquest diumenge l’escenari on es durà a terme una concentració per a demandar la paralització de totes les inversions en combustibles fòssils.

Es tracta d’una trobada de tot el moviment ecologista/mediambiental de la regió amb la finalitat de conjuminar missatges, treball, propostes i agenda comuna amb el propòsit últim “que ajude a comunicar la delicada situació mediambiental en què vivim, i conformar un decàleg de propostes davant les administracions públiques i partits polítics”.
 

València ECOlògica

La protesta es realitza coincidint amb la presentació de València ECOlògica, que com a primer acte oficial se sumarà a la protesta del dia global de desinversió en combustibles fòssils. “Organitzant l'esdeveniment ‘Enamora’t de les Renovables, oblidem el passat fòssil’, apunten.

Formen part de València ECOlògica: Acció Ecologista Agró, Associació pel Medi ambient (MESTRESSA), Colla Ecologista l'Arrel, Ecologistes en Acció de València, Enginyeria Sense Fronteres, Greenpeace, La Ribera amb bici, Marfull-AE Agró, Plataforma Val. per 1 Nou Model Energètic, Som Energia, València amb bici, Xúquer Viu.
 

L’esdeveniment que tindrà lloc al Cap i Casal acompanyarà a centenars d'actes organitzats per tot del món, per a demandar la paralització de totes les inversions en combustibles fòssils i “demanant que les quantitats milionàries que avui dia se segueixen utilitzant a mantenir un model energètic basat en un recurs finit i contamina't, s'invertisquen en un altre tipus d'actuacions encaminades a aconseguir una societat sostenible i justa”.

Un terç de les actuals reserves de petroli, la meitat de les de gas i més del 80% de les de carbó no han de tocar-se en els pròxims 40 anys per a tenir almenys un 50% de probabilitats de controlar el canvi climàtic, és a dir, d'evitar que la temperatura mitjana del planeta puge més de dos graus, la frontera estimada pels científics a partir de la qual els impactes de l'escalfament global poden ser realment greus.

Veure article d'opinió de Pedro Dominguez '14-F: Global Dive$tment Day i València ecològica'next