Diari La Veu del País Valencià
Mislata acull la IX Jornada d’Onomàstica de l’AVL
L. Part / València

Mislata acollirà enguany la IX Jornada d’Onomàstica de l’AVL. Serà el pròxim dia 21 de febrer en el Centre Sociocultural de Mislata, organitzada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua amb la col•laboració de l’Ajuntament.

Dirigida per l’acadèmic Emili Casanova, la IX Jornada servirà per a presentar dos fullets nous de toponímia municipal (Aldaia i Paterna). De l’Horta se n’han publicat vint, que inclouen vint-i-quatre poblacions: Albal i Beniparrell, Alcàsser, Alfafar, Benetússer, Sedaví i Llocnou de la Corona, Burjassot, Catarroja, Foios, Godella, Massanassa, Mislata, Montcada, Paiporta, Picanya, Picassent, Puçol, el Puig de Santa Maria, Rocafort, Silla i Xirivella.

Les denominacions de la xarxa de reg de l’Horta

La IX Jornada incorpora també dos tallers pràctics. En el primer, s’extrauran i classificaran els topònims d’una sèrie de mapes, parant especial atenció a les denominacions corresponents a la xarxa de reg com a element representatiu de la comarca de l’Horta.

En el segon, es mostrarà de manera pràctica com es pot fer una classe d’antroponímia treballant sobre els cognoms dels alumnes i dels seus progenitors.

12 anys de treball en la normalització de la toponímia

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua, representada per Josep Lacreu, cap de la Unitat de Recursos Lingüisticotècnics, i Maite Mollà, tècnica d’Onomàstica, aprofitarà la trobada “per a explicar els projectes duts a terme per la institució amb vista a divulgar la toponímia i exposar els criteris utilitzats per la Secció d’Onomàstica al llarg de dotze anys de treball en la normalització de la toponímia recopilada pels enquestadors”.

Més informació i inscripcions.

Comparteix

Icona de pantalla completa