Diari La Veu del País Valencià
Per a l’oposició és a tot el PP a qui es jutja per finançament il·legal

EP / RedactaVeu / València.

El secretari general del PSPV i candidat socialista a la Presidència de la Generalitat, Ximo Puig, ha exigit aquest divendres al cap del Consell, Alberto Fabra, “que demane perdó i assumisca responsabilitats polítiques” després de conéixer la petició de la Fiscalia Anticorrupció de set anys i nou mesos de presó per als exdirigentes del PP valencià i exdiputats en les Corts Vicente Rambla i Ricardo Costa per delicte electoral i falsedat documental dins del ‘cas Gürtel’, ja que considera que aquesta és “una trama que afecta a tot el PP”.

Per açò, Puig ha assenyalat que “qui s’assenta en la banqueta és el PP, que és el que ha utilitzat recursos d’origen no regular per a guanyar les eleccions”. En aquest sentit, ha remarcat que “a part de la responsabilitat individual que puguen tenir persones com Ricardo Costa, pel que fa a la política qui s’assenta en la banqueta és el PP”.

Compromís: ‘Fabra ha de reclamar els diners saquejats per la Gürtel’

Fran Ferri, de Compromís, considera que el que és demostra amb aquesta petició de la Fiscalia Anticorrupció per a Vicente Rambla, Ricardo Costa i també per als empresaris que han participat en la trama, “és que el PP valencià va acudir dopat a les eleccions, trencant així la igualtat de condicions amb la resta de partits polítics”.

Ferri ha declarat que el que es reclama per part de Compromís, “és que el president Fabra vaja endavant amb les comissions d’investigació, que hem reclamat en reiterades ocasions en les Corts, com també li reclamem que, com a actual president del PP valencià, demane perdó a les valencianes i els valencians per tot el mal fet i que, com no, que la Generalitat es persone i siga un actor de primera per a reclamar la devolució dels diners saquejats”.

EUPV: ‘És gravíssim’

El síndic d’EUPV en les Corts Valencianes i candidat de la formació a la Presidència de la Generalitat, Ignacio Blanco, ha demanat aquest divendres al PP que “demane perdó a la ciutadania” per haver estat presumptament durant 20 anys finançant-se de forma il·legal i ha exigit al cap del Consell i dels ‘populars’ valencians, Alberto Fabra, que “reconega” aquest fet.

Blanco ha afirmat que el ‘cas Gürtel’ “és gravíssim: el finançament il·legal d’un partit polític que ha estat governant durant 20 anys el País Valencià no pot quedar impune i, evidentment, la responsabilitat personal i penal de cadascun dels implicats ha de substanciar-se”.

PSOE: ‘Ja és hora que Rajoy i Cospedal assumisquen responsabilitats sobre el finançament il·legal del PP’

El portaveu del Grup Socialista en el Congrés dels Diputats, Antonio Hernando, considera que “ja és hora que Rajoy i Cospedal se n’adonen i assumisquen responsabilitats sobre un finançament il·legal del PP, sobre la caixa B del PP, de la qual ja ningú té cap dubte”. Al seu judici, el “finançament il·legal en campanyes electorals” del Partit Popular és quelcom que “ja no està en qüestió”, sent una acusació que manté l’Agència Tributària o la Fiscalia de l’Estat, entre d’altres. “Ja no hi ha ningú que pose en dubte que el PP s’ha finançat il·legalment, solament dues persones, Rajoy i Cospedal”.

Català descarta que el PP ‘haja de demanar perdó’

La portaveu del Consell, Maria José Català, ha descartat aquest divendres que el PP haja de demanar perdó per haver comés presumptament irregularitats en els seus comptes ja que ha recalcat que els delictes electoral i de falsedat documental “encara no s’han demostrat” i “s’ha de respectar la presumpció d’innocència”.

Sobre aquest tema, ha aclarit que es tracta d’”un escrit del qualificació” de Fiscal i que encara no ha començat el judici en el qual “s’haurà de demostrar si han hagut o no eixos delictes”. Així, ha exigit respectar “els temps i els procediments” de la Justícia i “no donar per conclòs un procés judicial que començarà amb l’obertura del judici oral”.

Comparteix

Icona de pantalla completa