Diari La Veu del País Valencià
Els promotors de la ILP per a una nova RTVV demanen no continuar un ‘projecte adulterat’
ACN / València

Els promotors expliquen que les condicions introduïdes impossibiliten el nou servei perquè “obrin la porta a un servei privatitzat, intervingut políticament i en castellà: exactament el contrari del que pretenia el projecte original”.

La Comissió Promotora reclama així que les Corts Valencianes “respecten la voluntat ciutadana que hi ha darrere la ILP”, i que no continuen el tràmit parlamentari “d’un projecte adulterat”.

“La maniobra realitzada pel PP és exactament el contrari d’escoltar la veu de la societat: consisteix en dir que sí per a, després, amb la seua majoria absoluta, fer exactament el contrari del que la ciutadania demana. Això es diu enganyar la societat i intentar manipular el que hauria de ser una via de participació i democràcia”, assenyalen.

Els promotors remarquen que la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per una ràdio i televisió valencianes va recollir el suport de 90.000 valencians en “un temps rècord” a més de la implicació inicial de reconegudes autoritats institucionals i acadèmiques, personalitats de la cultura i de l’associacionisme. La comissió afegeix que aquest suport “expressa el sentiment absolutament majoritari en la societat valenciana a favor d’una ràdio i televisió pròpies i en valencià”.

La comissió promotora de la ILP lliura les 90.000 signatures a la junta electoral valenciana.

Els impulsors de la ILP lamenten que el PP, “arribat el moment del tràmit parlamentari del projecte de llei presentat, va decidir utilitzar la seua majoria absoluta per presentar una sèrie d’esmenes que, aprovades amb el seu únic vot, perverteixen totalment la ILP presentada”.

La comissió qualifica de “maniobra política” la introducció d’aquestes esmenes i remarca que es va fer contra l’opinió de la comissió promotora “i contra el sentiment de 90.000 valencians”.

“Nosaltres sí volem una ràdio i televisió valencianes: per això demanem a les Corts que no continuen el tràmit del projecte adulterat del PP”, conclou la nota de premsa.

Comparteix

Icona de pantalla completa