Diari La Veu del País Valencià
Els bombers d’Alacant es neguen a participar en desnonaments
EFE / Alacant

La junta de personal del Consorci de Bombers Provincial ha enviat una carta a la direcció perquè es pronuncie “al més prompte possible” sobre aquest assumpte i perquè emeta una nota a les prefectures sobre quines són les competències professionals en aquest tipus de serveis. D’aquesta manera, s’evitarà que la negativa dels treballadors puga provocar un conflicte laboral o disciplinari innecessari.

Els bombers posen de manifest que no poden “passar per alt el drama dels desnonaments que afecten els nostres ciutadans” i afegeixen que realitzen un servei públic de salvament de persones i béns, d’extinció d’incendis i de prevenció i actuació en qualsevol sinistre o situació en què la protecció civil exigisca la seua ajuda.

“Ens neguem des d’aquest mateix moment a participar en aquestes actuacions (desnonaments) que considerem fora de les nostres funcions professionals”, han advertit. Així mateix, la junta de personal ha manifestat la solidaritat amb el bomber de la Corunya, que es va negar a participar en l’obertura d’una porta per a deixar en el carrer a una dona octogenària.

Comparteix

Icona de pantalla completa