Diari La Veu del País Valencià
FE CCOO PV considera ‘insostenible’ la distribució de places en les oposicions docents
RedactaVeu / València

Segons la Federació, és “imprescindible” l’estabilitat en les plantilles docents per augmentar la qualitat educativa a l’escola pública, “atacada per l’augment d’horaris i ràtios”, per la qual cosa “és necessària la reversió de les retallades per una veritable planificació en el temps d’una ampla oferta d’ocupació pública” i és “necessari també l’eliminació de la taxa de reposició que impedeix regenerar la plantilla que es jubila”.

FE CCOO PV ha anunciat que demanarà a l’Administració en la Mesa Tècnica –d’aquest pròxim dimecres dia 18 – que les places anunciades per als cossos d’ensenyament secundari s’acumulen a l’oferta del cos de mestres. Aquesta proposta es basa en l’elevada taxa de provisionalitat en les especialitats dels cossos que atenen aquestos ensenyaments.

Els efectes de les retallades en secundària “han suposat la transformació de places estables en places provisionals i que depenen de contractes programa anuals, la qual cosa implica una elevada rotació de plantilles”, assegura la FE CCOO PV que plantejarà globalment l’estructura del sistema també a la Mesa Sectorial d’Educació del mateix dimecres on es tractarà l’ordre de contracte programa.

Segons denuncia FE CCOO PV, l’Administració valenciana va informar per la premsa de la distribució de places per cossos i especialitats, “menyspreant la representativitat del professorat” tot i que la FE CCOO PV “té propostes per a millorar les condicions laborals del professorat: oposicions, estabilitat, condicions salarials”.

Pel que fa a l’oferta d’oposició per a Catedràtics de Música i Arts Escèniques, la Federació proposa que aquesta oferta es puga acumular a d’altres convocatòries donada la circumstància de ser ensenyaments que no tenen temaris en vigor en aquests moments i que la planificació per especialitats hauria d’estar harmonitzada amb la possibilitat real de poder preparar les proves a partir dels temaris que es publiquen, així com de la convocatòria en altres comunitats autònomes.

La FE CCOO PV exigeix a Conselleria que dote els centres de la plantilla “definitiva i suficient que necessiten per poder millorar els índexs de titulació i èxit escolar”. En aquest sentit valora que “els contractes programa haurien de vindre després de la reversió de retallades de plantilles, tornant a les ràtios anteriors al Decret Català i a les 18 hores en Secundària”. D’aquesta manera seria plantilla extraordinària per a atendre programes molt concrets que responguen a necessitats molt específiques.

Comparteix

Icona de pantalla completa