Anticorrupció demana que testifiquen Fabra i Barberà per la Fórmula 1

En la querella contra Camps, l'exconsellera Lola Johnson i l'expilot Jorge Martínez 'Aspar'
17 febrer 2015 01:00h
Europa Press / ACN / València

El fiscal ho va sol·licitar fa ja dos mesos, en el moment en què va interposar la querella contra Camps i contra l'exconsellera, exsecretària autonòmica de Comunicació del Consell i exdirectora de Televisió Valenciana, Lola Johnson, i l'expilot Jorge Martínez 'Aspar', per presumpta malversació i prevaricació en la gestió de la Fórmula 1 a València.

Entre els 60 testimonis que reclama, figura el nom d'Alberto Fabra i dels membres del Consell que van aprovar la compra de Valmor Sports per la quantitat simbòlica d'un euro, assumint el deute milionari que aquesta mercantil arrossegava: el vicepresident del Consell, José Ciscar, i la consellera d'Infraestructures, Isabel Bonig. El ministeri públic no sol·licita la imputació d'aquestes persones ja que entén que aquesta compra els va venir ja feta com a conseqüència dels acords que van signar Camps i Johnson.

Així mateix, el ministeri públic demana el testimoni de l'alcaldessa de València, Rita Barberà, qui va assistir a alguna trobada amb Camps i el magnat de la Fórmula 1, Bernie Ecclestone, del regidor d'Esports en el consistori valencià, Cristóbal Grau; l'expresident de la Generalitat i de Bancaixa, José Luis Olivas; i l'empresari Fernando Roig. Aquests dos últims van ser socis constituents de Valmor, junt amb Aspar.

Aquestes testificals hauran d'esperar fins que es designe un jutge instructor de la causa, ja que de moment el que ha fet la sala civil i penal del TSJ valencià és admetre a tràmit la querella del fiscal contra Camps, Johnson i Aspar i ha suspés provisionalment el termini de presentació de recursos contra aquesta admissió fins que se solucionen uns "defectes" detectats en la documentació de Fiscalia.

La querella de Fiscalia per aquest assumpte se centra en quatre aspectes fonamentals: el contracte signat entre Valmor i l'empresa pública Circuit del Motor per a organitzar la Fórmula 1, pel qual la mercantil no va pagar "ni un euro", en perjudici dels fons públics; l'ordre que va donar Camps perquè la Generalitat es constituïra com a avalista de Valmor sense seguir el procediment administratiu fixat en al Llei d'Hisenda de la Generalitat i la Llei de Pressupostos de 2011; l'ordre que va donar a Johnson, malgrat que no tenia competència per a açò, perquè signara el contracte de 19 de juliol de 2011 pel qual el Govern autonòmic prestava l'aval a l'empresa; i l'assumpció per part del Consell del cànon anual de 26 milions de dòlars "sense assumir cap dret".

Rita Barberà assegura que no ha participat en l'organització de la Fórmula 1

L'alcaldessa de València, Rita Barberà, ha assegurat aquest dimarts que no ha participat ‘en la menor reunió de negociació’ de l'organització de la Fórmula 1 a València. Barberà s'ha expressat d'aquesta manera a preguntes dels mitjans després de presentar la 'Plataforma VLC, València Smart City'.

A preguntes dels mitjans, l'alcaldessa de València ha assegurat que no té cap notícia al respecte i s'ha mostrat a disposició de la justícia, però ha remarcat que no ha participat en cap reunió. Barberà ha afegit que quan el president de la Fórmula 1, Bernie Ecclestone, ha anat a València ella ha format part "de la cortesia de la visita i res més". 
 
next