Diari La Veu del País Valencià
El Festival HOSTES torna aquest cap de setmana a l’Octubre CCC

RedactaVeu / València.

L’Octubre Centre de Cultura Contemporània aquest 7 i 8 de març la quarta edició del festival Hostes, que constitueix, segons els seus organitzadors, “una proposta musical acollidora”. El Festival està organitzat per lacasacalba.org amb la col•laboració de Pollos Planes, Universitat de València, Universitat Politècnica de València i de l’Octubre CCC.

Així, el dissabte 7 de març Sona Baixet oferirà Històries de ratolins. Es tracta d’una actuació adreçada a tota la família, formada per un espectacle de titelles i música en directe de la Cia. Elisa M. Matallin, que comptarà amb la participació de la mateixa Elisa M. Matallín com a narradora i titellaire i de Francesc Burgos com a músic i manipulador d’objectes i titelles. Tindrà lloc a les 18h a la Sala d’actes i Hall. El preu de l’entrada és de 5€.

>

El mateix espai serà l’escenari d’una proposta de Folk-rock valencià en què Gener, VerdCel i Mox seran els protagonistes de tres concerts per només 10 €.

Així, de 19 a 20h, Gener oferirà al saló d’actes una proposta encapçalada pel músic i dramaturg Carles Chiner. La seua òpera prima, El Temps del Llop, suposa toc renovador en l’actual panorama musical en català. Acostant a la sensibilitat mediterrània influències tan diverses com Jeff Buckley, Grizzly Bear, Fleet Foxes, Feist o Elliott Smith, Gener es presenta com una proposta d’autor en clau valenciana, personal i moderna. En ella, conflueixen la música d’arrel americana, la cançó mediterrània, el pop somniador i sofisticat i la ràbia de l’esperit punk. Escolta’ls punxant ací.

>

A les 20h del mateix dissabte entrarà en escena VerdCel, que treballa la cançó de manera única, barrejant de manera natural influències modernes amb arrels mediterrànies. La proposta d’Alfons Olmo és de convicció interdisciplinària, on la música i la interpretació convergeixen per convertir els seus directes en un esdeveniment perfectament equilibrat, amb la comunicació i la interacció amb el públic com a pedres angulars.

>

I una hora més tard, (21h., sala d’actes) la banda de Puçol Mox, renovadora del rock valencià i a la manera que ho feren Lagartija Nick i E. Morente amb el rock andalús, però en aquest cas, amb dolçaina, cant d’estil i ritmes potents.

Ja el diumenge 8 de març, Miquel Gil & Pep Gimeno ‘Botifarra’ presentaran Nus. Serà a les 19h al Hall Octubre CCC i a 12€ l’entrada. Les inigualables veus d’ambdós artistes, juntament amb la guitarra de Gil i les percussions de Botifarra, conformen els elements bàsics que vertebren un repàs als diferents pals i estils de l’arbre musical del País Valencià.

“Amb un to distés i col•loquial, Miquel Gil i Pep Gimeno ‘Botifarra’ enfilen les cançons de l’espectacle com per art de màgia, com qui no vol la cosa o com aquell qui canta entre amics: ara un ‘acudit’ ací, ara una broma allà i de cant en cant van passant les seguidilles, els cants de batre, les jotes i els fandangos, les havaneres. Tota una delícia, vaja”, apunten des de l’organització.

>

Finalment, assenyalar que els abonaments tenen un preu de 20€. Les reserves es poden fer a [email protected].

Comparteix

Icona de pantalla completa