Diari La Veu del País Valencià
La banda d’Alginet es queda sense subvencions de la Diputació
RedactaVeu / València

Des d’Esquerra Unida han expressat la seua satisfacció pel fet que la moció presentada per aquesta formació d’esquerres s’haja aprovat per unanimitat perquè això significa que cap associació o col·lectiu que no respecte en tota la seua extensió la llibertat de decisió i la plena igualtat entre homes i dones, puga rebre cap subvenció pública de la Diputació de València”, ha declarat la diputada provincial d’EUPV, Rosa Pérez Garijo.

“Tots i totes els ciutadans i ciutadanes són iguals davant la Llei, sense que puga prevaldre cap discriminació per raó de naixement, raça, sexe, religió, opinió o qualsevol altra condició o circumstància personal o social. Ho diu molt clarament la Constitució i aquest és un principi bàsic i fonamental sobre el qual es construeix la nostra democràcia. I té, com a conseqüència directa, la possibilitat d’elecció lliure en molts aspectes de la nostra vida diària. Els i les ciutadanes valencianes tenim dret a escollir dins dels paràmetres socials de respecte mutu. I, sobretot, tenim dret que es respecte la nostra decisió”, ha destacat la diputada provincial Pérez Garijo.

Segons Pérez Garijo el paper des de les institucions en aquest sentit “ha de ser unívoc: protegir la igualtat de totes les persones i corregir activament mitjançant les nostres polítiques i accions institucionals els diferents biaixos a aquesta igualtat que troben diferents col·lectius com les dones”.

Per aquesta raó, ha afegit: “El cas recent de la prohibició d’utilitzar pantalons a unes xiquetes en la banda de la Societat Artística Musical d’Alginet és un exemple més d’aquesta situació.

Foto de portada del Facebook de la S.A.M d’Alginet.

“Dret a triar la indumentària”

L’ús diferenciat de pantalons i faldes entre homes i dones no és més que una construcció històrico-cultural que no potser imposada. No es tracta en aquest cas que totes les dones portaren pantalons o totes faldes, sinó del dret de cadascuna de nosaltres a triar la nostra indumentària. Uns estatuts d’una associació no poden qüestionar drets fonamentals”.

Des d’Esquerra Unida “considerem que una associació no pot trencar o violar aquest dret ni aquests principis per qüestions de suposades tradicions o estatuts propis. I el respecte a aquest principi caldria que fóra vinculant per a qualsevol associació o col•lectiu de la nostra província que rebrà alguna subvenció d’aquesta Diputació. Per això, hem presentat una moció a la Diputació de València no solament per a instar la Societat Artística Musical d’Alginet a respectar el dret de les dones integrants que ho desitgen a triar lliurement, sinó també perquè cap associació o col•lectiu que no respecte en tota la seua extensió la llibertat de decisió i la plena igualtat entre homes i dones puga rebre cap subvenció pública de la Diputació de València”, conclou la diputada provincial de la formació d’esquerres.

Comparteix

Icona de pantalla completa