Diari La Veu del País Valencià
L’oposició esmenarà la totalitat del projecte de llei de Senyes d’Identitat
Europa Press / València

Així s’han pronunciat en roda de premsa després de la Junta de Portaveus, amb motiu de l’ordre del ple del 25-26 de març, quan se substanciarà el debat de totalitat del Projecte de Llei de Senyes d’Identitat. Per la seua banda, el síndic del PP, Jorge Bellver, ha lamentat que l’oposició “fuja” de la qüestió identitària.

Així, Bellver ha informat que el PP presentarà mocions en tots els ajuntaments del País Valencià amb qüestions relatives a aquest projecte de llei. Així mateix, ha afirmat que, encara que en un futur els grups de l’oposició vulguen derogar aquesta llei, “no podran derogar el sentiment dels valencians”.

El portaveu del PSPV, Antonio Torres, ha recordat l’anunci que no participaran en el debat de la llei en comissió, ni presentaran esmenes parcials perquè aquesta norma “res té a veure amb l’interés dels valencians en aquests moments, sinó amb l’interés del PP”. “És un acte d’intent de divisió i de marginar a uns enfront dels altres” per part dels ‘populars’, que tracten de “posar damunt de la taula una polèmica per a dividir els valencians”.

“No estem per a perdre el temps”

El síndic de Compromís, Enric Morera, ha indicat que el seu grup analitzarà no participar en el debat en comissió. “No estem per a perdre el temps amb iniciatives parlamentàries que no ens porten a cap lloc i només estan basades en l’estratègia electoral del PP”, ha agregat.

Per al portaveu d’EUPV, Ignacio Blanco, el PP vol “fer electoralisme amb els sentiments” i presenta una llei “trucada” amb la intenció de “manipular les senyes d’identitat, mentre abandonen la llengua i la cultura dels valencians”. “Tracten de marcar qui és i qui no és un bon valencià” i tracten d’”excloure de la tradició l’esquerra”, ha advertit. Per açò, ha comentat que la seua formació “probablement tampoc” participe en la comissió “per a no caure en el parany del PP” en relació a aquests temes.

Comparteix

Icona de pantalla completa