Diari La Veu del País Valencià
Els residus radioactius de les centrals nuclears ‘passaran’ per Sagunt

RedactaVeu / Sagunt.

Segons s’ha conegut per diferents mitjans informatius. la ruta elegida per a transportar els residus nuclears de les centrals Ascó I, Ascó II i Vandellós passarà per Sagunt a partir d’aquest any, ja que recorreran l’A-7 i després l’A-3 fins al cementeri nuclear de Villarar de Cañas.

“No sabem si el govern municipal ha estat informat i consultat, però el que sí és cert és que ni Compromís ni cap altre grup ha rebut informació al respecte tractant-se d’un tema de tant d’interés per a la seguretat ciutadana”, afirmen des de la coalició nacionalista.

La proximitat de la ruta a la ciutat és molt reduïda i sense dubte cal que aquesta circumstància siga inclosa en els plans municipals d’emergència, ja que en cas d’accident el risc per als ciutadans seria elevadíssim.

Segons Quico Fernández, portaveu a l’Ajuntament, “demanarem al govern municipal més informació ja que som un dels municipis afectats pel pas del material radioactiu. Nosaltres estem en contra de l’energia nuclear i ni tan sols ens hem pogut pronunciar sobre una de les seues més greus conseqüències, el tractament dels residus, que no sols afecta l’àrea on seran dipositats, sinó també el territori per on passen. Per això presentarem una moció al Ple en contra del transport del material nuclear procedent de les centrals pel nostre terme municipal”.

Comparteix

Icona de pantalla completa