Diari La Veu del País Valencià
Alboraia acollirà el concert del 25 d’abril amb La Gossa Sorda
RedactaVeu / Alboraia

El 25 d’abril és la diada que recorda la pèrdua de les lleis i institucions pròpies després de la batalla d’Almansa i, per tant, el moment en què el poble valencià expressa la seua voluntat de recuperar majors quotes d’autogovern. És una jornada per a la memòria però sobretot per a la reafirmació dels valencians com a poble i, en aquest sentit, per la plena recuperació de la nostra llengua i cultura i la fi de la discriminació econòmica que patim per culpa d’un finançament insuficient.

Enguany, a més, Acció Cultural convoca el concert junt amb el Bloc d’Estudiants Agermanats (BEA), l’associació d’estudiants majoritària de la Universitat de València, i que també està implantada en la resta d’universitats valencianes.

La col·laboració amb el BEA forma part d’un conveni global entre les dues entitats per treballar conjuntament per la llengua i la cultura, i per la implicació dels joves en l’associacionisme i la participació social. En aquest sentit, és un acord de futur que dóna protagonisme als joves, que són en bona part els responsables del disseny del programa del concert d’enguany.

D’altra banda, l’Ajuntament d’Alboraia és el tercer agent d’aquest acord de col·laboració, en el qual una institució i dues associacions treballen conjuntament per oferir una proposta musical de qualitat als joves, per commemorar la diada del País Valencià i donar també protagonisme a la ciutat d’Alboraia, i per promoure la nostra llengua. En aquest sentit, l’actitud oberta i activa de l’Ajuntament és un exemple a seguir en el treball que les institucions han de fer junt amb les associacions i els joves: obrir canals de diàleg i treball conjunt en benefici de la participació i la cultura.

L’alcalde d’Alboraia amb representats del BEA i ACPV

A l’acte de signatura van acudir altres membres de la corporació i altres entitats coorganitzadores del concert com l’entitat d’Alboraia Llaurant Cultura, el Bloc d’Estudiants Agermanats i la productora Pro21cultural.

Toni Gisbert va agrair a Alboraia i a Miguel Chavarria la seua aposta per acollir a la seua ciutat el concert que amb el nom de “Festa Pel Canvi” és l’acte final festiu per a una jornada de reivindicació de les llibertats nacionals i socials del País Valencià amb la tradicional manifestació que correrà pels carrers de València amb la presència de partits, sindicats i entitats cíviques valencianes. També va agrair a l’entitat d’Alboraia Llaurant Cultura el seu suport i gestió, que ha estat clau per assolir l’acord.

Laura Peris, portaveu nacional del BEA va explicar la satisfacció per l’acord, “estem molt esvaïdes de tindre el concert al centre de la vida universitària valenciana”, també va comentar que s’ha llançat una part del cartell del concert amb la presentació al País Valencià d’Els Catarres, un dels grups del moment, així com La Gossa Sorda, on el conegut grup de la Marina torna al concert de la diada. També actuarà el guanyador del concurs Dóna la Nota, Traficants de Sucre. També va ressaltar que falten dues sorpreses per confirmar al cartell i que sens dubte farà del 25 d’abril el concert de l’any a l’Àrea Metropolitana.

Comparteix

Icona de pantalla completa