Diari La Veu del País Valencià
El PP valencià va aportar 3,4 milions a la ‘caixa B’ de la xarxa Gürtel
Europa Press / Madrid

L’informe assenyala que l’import total de fons que van entrar en Orange Market, dirigida per Álvaro Pérez, ‘el Bigotes’, en eixos tres anys va ser de 3.446.985 euros, dels quals “la quantitat total de 3.413.985 euros, el que suposa un 99 % del total”, va ser “aportat per les diferents entitates del Partit Popular de la Comunitat Valenciana o persones vinculades a aquest, principalment en ocasió d’eleccions i altres actes fora de campanya”.

“Del total ingressat en la caixa B de València ha sigut traspassat a la caixa B de Madrid 1.803.000 euros, la qual cosa suposa un 52,30 % del total”, assenyala la UDEF, que conclou que “una part important” del diner negre que tenia la ‘xarxa Gürtel’, amb seu en el carrer Serrano de Madrid, “es nodria de les aportacions” de la seua filial valenciana.

Els fons d’Orange Market, segons detallen els agents, “provenien o tenien origen en els ingressos realitzats per diferents entitats del Partit Popular en el País Valencià i persones vinculades a aquesta formació, per serveis prestats al mateix durant el període comprés entre 2006 i 2009”.

Rellotges, aniversaris i “despeses de difícil justificació”

L’informe, que analitza un arxiu informàtic intervingut en un ‘pen drive’ al comptable de la ‘xarxa Gürtel’, José Luis Izquierdo, detalla els regals que l’empresa d’‘El Bigotes’ feia als alts càrrecs del PP, entre els quals destaca un per valor de 1.500€ a l’exsecretari general del PP valencià Ricardo Costa que va ser anotat el 22 d’abril de 2008 amb el concepte “despeses de difícil justificació RC”.

Amb aquest mateix epígraf, encara que en aquest cas per “despeses de difícil justificació a Madrid”, Álvaro Pérez va traure 3.000 euros de la ‘caixa B’ de la seua empresa el 26 de juny de 2008.

La xarxa també va realitzar un regal de 2.000 euros al “nebot” de Ricardo Costa; va emprar 6.000 euros en la celebració de l'”aniversari” de Pedro García Jimeno, exdirector general de la Ràdio Televisió Valenciana (RTVV), o va dedicar altres 750 per a fer a la seua dona un obsequi.

‘El Bigotes’ i els seus empleats també van lliurar un rellotge de 5.000 euros a l’exvicepresident de la Generalitat, Víctor Campos, condemnat pel ‘cas dels vestits’, i un altre de 1.000 per a la seua esposa; així com un telèfon mòbil de 500 euros per a Nuria Romeral, exsecretària de Comunicació de la Generalitat Valenciana amb Francisco Camps.

Una moto d’aigua groga

Amb càrrec a la ‘caixa B’ d’Orange Market, també es va pagar una moto d’aigua groga per a ‘El Bigotes’, un Mini Cooper per a Isabel Jordán, una multa per valor de 70 euros que la Policia Local de València va imposar a la dona de Correa, Carmen Rodríguez Quijano o l’impost de circulació d’un quad propietat d”El Bigotes’.

També s’empraven aquests diners negres en la compra de materials per a l’organització d’esdeveniments, en què s’inclouen despeses de pirotècnia per valor de 20.000 euros; el pagament de viatges o el repartiment de “complements salarials” entre els treballadors d’Orange Market, entre els quals destaca un de 5.800 euros per a ‘El Bigotes’ datat el 4 de gener de 2008.

L’arxiu detalla que els fons d’Orange Market provenien de l’organització d’actes per al PP, com una convenció de Noves Generacions celebrada el 14 de novembre de 2006, la instal·lació d’unes graderies el 15 d’octubre de 2007 o un sopar en la localitat de les Alqueries (Plana Baixa) el 6 d’octubre de 2006.

Comparteix

Icona de pantalla completa