Diari La Veu del País Valencià
Es crea el primer guardó per a obres de teatre infantil en valencià
EP / València

Així ho han donat a conéixer en roda de premsa el diputat de Teatres i Música de la Diputació, Cristóbal Grau, i el director de l’Escalante, Vicent Vila, qui ha destacat que fins ara “no hi havia cap premi per al teatre infantil en valencià”.

El director del Centre Teatral Escalante ha explicat que es tracta d’un “premi viu” que, a més de la dotació econòmica, suposa un “reconeixement” perquè es donarà a conéixer l’obra. Els 5.000 euros serviran d’estímul per als autors perquè, segons Vila, “l’escena necessita d’aquest tipus d’estímuls per a mantenir-se viva” i també serà útil per a donar suport “no solament a les produccions” sinó també als professionals del teatre en totes les seues facetes i “concretament en la autoria teatral”.

L’obra guanyadora del premi, que pot ser original o una adaptació d’alguna obra clàssica, podrà ser representada en l’Escalante si així ho consideren i a més, els treballs de literatura dramàtica, que hauran de ser inèdits, es publicaran a través d’Edicions Bromera dins de la col·lecció ‘Micalet Teatre’ per a facilitar la posada en escena del text dramàtic.

El jurat estarà format per membres de l’Associació Valenciana d’Empresaris de Teatre i Circ, l”Associació d’Actors i Actrius del País Valencià, l’Associació ET-VEIG de Teatre per a xiquets i joves, l’Acadèmia de les Arts Escèniques d’Espanya i l’editorial Bromera.

La commemoració del 30 aniversari de la sala, que ha engegat 41 espectacles que han gaudit 2.500.000 espectadors al llarg de la seua història, va començar a l’octubre amb l’estrena de la producció ‘Contes de 1001 nits’ a més de l’exposició en el MuVIM, el ‘Premi de Teatre Infantil Escalante’ i culminarà amb l’edició d’un llibre, abans d’estiu, que actualitzarà amb un annex la publicació del 25 aniversari editada fa cinc anys.

Comparteix

Icona de pantalla completa